KUSTURICA PODRŽAO FRONTMENA HLADNOG PIVA: Mile je usamljen u svojoj borbi

Vrlo je značajno da u Hrvatskoj ima takvih. To će pre biti da je jedna pesnička distanca nego što je stanje duha, poručio je Kusta

Reditelj Emir Kusturica podržao je Mileta Kekina, frontmena grupe Hladno pivo, koji je pre nekoliko dana s pesmom „Ja nisam vaš“ izneo lični stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu.
– Vrlo je značajno da u Hrvatskoj ima takvih. To će pre biti da je jedna pesnička distanca nego što je stanje duha. Bojim se da će biti usamljen i da takvih trubadura više neće biti – kaže Kusturica za Kurir.

Muzičar je u spornom „kućnom videu“ uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši.

„Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ‚45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice, što je tendencija u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.

Podršku kolegi tokom jučerašnjeg dana uputili su i članovi benda Goblini šerujući pesmu.
– Hvala, Mile. Ima nas – piše na oficijelnoj stranici pank sastava koji predvodi Branko Golubović. Pesmu „Ima nas“ izvode Goblini, čiji stihovi glase: „Kada te ne shvate, ako te odbace, ako žele da te promene, ne daj da te unište… Kada misliš da si sam, mi smo ovde, ima nas gomila“.

Emir Kusturica

Mile Kekin ostao je juče nedostupan za komentar, a uoči nastupa u Hali spotova objasnio je zašto je nastavio da se bavi muzikom.
– Pisanje pesama mi pomaže da ne poludim. To mi je najveća motivacija. Nema mi većeg užitka nego kad s malo jednostavnih reči uspem opisati neku situaciju ili stanje u kojem se nalazim – rekao je Mile.

Muzičara je podrđža i Srđan Dragojević
– Bravo, levičaru i komunisto! Baš tako i ja svoju decu učim, da su zlikovci – zlikovci, a fašisti – fašisti – rekao je Dragojević.

Levičar... Srđan Dragojević

Na društvenim mrežama i oficijelnoj stranici Hladnog piva podeljena su mišljenja o novoj pesmi „Ja nisam vaš“.
– Kad Marko Perković Tompson peva o komunistima i masonima, desnici je to okej, a kad Mile Kekin peva da nije njihov, onda je komunjara i upitan Hrvat – jedan je od komentara.

Više od pozitivnih Mile dobija negativne kritike.

(40)This post has been seen 1251 times.

KUSTURICA PODRŽAO FRONTMENA HLADNOG PIVA: Mile je usamljen u svojoj borbi

| Magazin, Slider |
About The Author
-