Ako imate ŠUNJALICE , bacite ih u kantu! I to ODMAH!

Nema kuće u kojoj ne postoji barem jedan par ove vrlo popularne hibridne obuće. Nekima je mnogo važno da skuplje plate za original “crocs”, dok je drugima dobra i kineska kopija “krokodilki”.

No, kad ih pitate, svi će se složiti da su kroksice izuzetno ružne cipele. Zato nije ni čudno to što su proglašene zanajneseksipilniju obuću na svetu, odnosno da u njima osoba ima vrlo malo šanse da i sa kim ikada ima s**s. Ali, to nije najgore od svega!

Sada su se i podijatri, ljekari specijalisti za stopala, pobunili protiv ove obuće. Iako “krokodilke”djeluju kao nešto najudobnije na sijvetu, ispostavilo se da je to potpuno suprotno od istine.

Kako se ispostavlja, one našoj peti ne pružaju stopalima ama baš nikakvu potporu kakva joj je neophodna, već u njima, čak i kad uzmete manji broj, stopalo jednostavno “šeta”.

– Kada peta stoji nestabilno, dešava se da nožni prsti isklizavaju, a stalno nošenje kroksa može da dovede do tendinitisa (zapaljenja tetive), pogoršanja problema sa palčevima (kao što su čukljevi), javljanja kurijih očiju, žuljeva ili gljivica na noktima. Bolje je nositi obične klompe – upozorava doktorka Megan Lihi za Huffington Post.

(25)This post has been seen 1061 times.

Ako imate ŠUNJALICE , bacite ih u kantu! I to ODMAH!

| Korisni savjeti, Slider |
About The Author
-