ALISA MATUP OTKRILA UŽASAVAJUĆE DETALJE: Šta se desilo neposredno prije tragedije

U Tužilaštvu KS danas je u predmetu “Dženan Memić” saslušana njegova djevojka Alisa Mutap koja je bila s njim u noći kada je zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo.

Novi pretres i saslušanje zakazani su za 2. novembar, a na današnjem je Mutap govorila o djelovima nesretnog događaja, s obzirom na to da se dosta toga ne sjeća.

“Taj dan provela sam sa prijateljicom Zerinom do večeri. Dobila sam nekoliko poziva od rahmetli Dženana da se nađemo, što sam i prihvatila”, kazala je na pitanje tužioca šta se desilo tog kobnog osmog februara.

Rekla je da su ona i preminuli Dženan bili u vezi.

“Bili smo u vezi. Našli smo se kod MUP-a na Ilidži. Pogledala sam koliko je sati, bilo je devet. Otišli smo kod Vidikovca, tamo je bilo puno i on je predložio da odemo kod Mahira na pizzu, ali ja nisam bila za to. Zatim smo se dogovorili da odemo na Ilidžu u Veliku aleju da prošetamo”, dodala je.

Kaže da su se parkirali kod hotela Casa Grande.

“Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest”, ističe Mutap.

Alisa je još dodala da se nakon dva dana sjetila samo još jedne scene.

“Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu”.

Snimanje i fotografisanje svjedočenja nisu bili dozvoljeni.

(737)This post has been seen 5742 times.

ALISA MATUP OTKRILA UŽASAVAJUĆE DETALJE: Šta se desilo neposredno prije tragedije

| Slider, Vijesti |
About The Author
-