Amel Šipčanin još ne zna za pogibiju kćeri, trudne supruge i majke

Umjesto da na ljeto u novi dom porodici Šipčanin rođaci i susjedi dolaze da čestitaju rođenje djeteta i početak novog života, oni ovih dana dolaze na pružanje sućuti Ćaketi Šipčaninu, ocu poznatog bivšeg boksera Amela, koji je u prošlonedjeljnoj nesreći ostao bez supruge Ajke, snahe Binaide i dvogodišnje unuke Lejle.

– Ostao sam bez dvoje unučadi. Snaha je bila trudna i za tri mjeseca se trebala poroditi, da zajedno slavimo… Ali sudbina htjede da ostanem bez njih, bez supruge i unuke. Zamalo i sina Amela da izgubim. Obišle su ga sestre. Morale su ga lagati za kći, suprugu i majku. Rekle su mu da su u novopazarskoj bolnici. Liječnici kažu da je još uvijek slab i da bi taj šok teško preživio. Ni druga unuka Nejla (4) još ne zna da je ostala bez majke i sestre – suznih očiju govori Ćake Šipčanin, piše “Fokus“.

Kako smo već pisali, Lejla, Binaida i Ajka nastradale su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada je u mjestu Jaćimovo Kamenje, na putu Sjenica–Štavalj, u njihovu “zastavu 101” izravno udario “passat” kojim je upravljao Armin Kozić.

Amel, koji je upravljao “zastavom 101”, polako se oporavlja u užičkoj bolnici. Dva mjeseca prije ove tragedije obitelj Šipčanin je zbog poplava ostala bez krova nad glavom.

 

(56)This post has been seen 643 times.

Amel Šipčanin još ne zna za pogibiju kćeri, trudne supruge i majke

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-