ANĐELI SU GORJELE NOGE, A IVANA JE ODLETJELA U KANAL: Jeziva svjedočenja o smrti djevojčica…

Komšije i očevici Ivane Ivanović (15) i Anđele Bačević (15), koje je ubila munja u Aleksandrovcu, svjedočili su o stravičnom načinu njihove pogibije.

Gledala sam sa tatom kroz prozor, bilo je veoma oblačno. Odjednom je nešto puklo. Sljedećeg trenutka ugledali smo djevojčice kako leže i ljude koji su prilazili da im pomognu. Jednu djevojčicu je grom odbacio u kanal, a drugoj su gorjele noge… – rekla je za Novosti Anđelina komšinica.

Drugi očevidac, koji je radnik pogrebnog odjeljenja JKP iz Aleksandrovca, živi preko puta drvoreda gdje se nesrećni slučaj dogodio i kaže da je sekund prije nesreće izašao do kapije da sačeka svoju djecu koja su se vraćala sa bazena.

– Onda su pale prve kapi kiše… Vidio sam kćerku kako dolazi i viknuo joj da požuri – kazao je Boško, koji je među prvima pritekao da pomogne djevojčicama i dodao:

– Zasvijetlilo je dva puta. Samo par trenutaka nakon toga, prolaznica je zaustavila auto pored te lipe, gdje su se našle djevojčice i viknula: “Upomoć!” Kada sam prišao, vidio sam ih kako leže. Uspjeli su da ih transportuju autom do Hitne pomoći.

Iako su uložili natčovječanske napore da pomognu djevojčicama, nisu uspjeli. Anđela je na licu mjesta podlegla povredama, a Ivana je preminula u bolnici u Kruševcu iako su joj dva sata ukazivali pomoć stručnjaci sa Internog odjeljenja Opšte bolnice u Kruševcu.

(10)This post has been seen 771 times.

ANĐELI SU GORJELE NOGE, A IVANA JE ODLETJELA U KANAL: Jeziva svjedočenja o smrti djevojčica…

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-