ANJA JE PRONAŠLA OVOG DJEČAKA KADA JE BIO NA IVICI SMRTI: Evo kako on danas izgleda

Anja Ringren Loven je spasila dječaka iz Nigerije kada su ga lokalni stanovnici proglasili vješcem. Dala mu je ime Houp (Nada), a ispostavilo se da stvarno treba vjerovati u nemoguće, nadati se i truditi, jer se ovaj dječak potpuno oporavio iako je bio ostavljen da umre od gladi.

Ona je objavila selfi sa Houpom na svom Fejsbuk profilu koji je lajkovalo više od 7.800 ljudi.

Dobila sam puno pitanja o Houpu i nevjerovatno je koliko ljubavi on i sva druga naša djeca dobijaju od cijelog svijeta. Houp je dobro! On je čudo! Veoma je jak i inteligentan. Ne govori još uvijek, ali male riječi polako dolaze. Još uvijek čekamo njegovu operaciju. Gdje je ljubav, tamo je život – napisala je u svom statusu, prenosi “Telegraf“.

anja-afrika-2

Onog dana kada sam nosila ovog slatkog, malog dječaka prvi put nisam bila sigurna hoće li preživjeti. Njemu je svaki dan bio borba i nisam željela da umre bez imena, bez dostojanstva, pa sam ga nazvala Houp. Houp je za mene posebno ime. Nije to samo zbog njegovog značenja, već i onoga što sama slova predstavljaju. Prije mnogo godina sam ta slova istetovirala na prstima, jer to meni znači ‘Help One Person Everyday’ (Pomozi jednoj osobi svaki dan) – napisala je Anja tada.

Pogledajte video:

(555)This post has been seen 1410 times.

ANJA JE PRONAŠLA OVOG DJEČAKA KADA JE BIO NA IVICI SMRTI: Evo kako on danas izgleda

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-