Austrijski političar poručuje: Kosovo je Srbija, ne želimo više muslimana u Austriji

Predsjednik najuticajnije desničarske stranke u Austriji Slobodarske partije (FPO) Heinz Cristian Strache, za razliku od drugih političara u njegovoj zemlji, tvrdi da je Kosovo neodvojivi dio Srbije.

 

Lider stranke iz koje potiče Norbert Hofer, favorit na predstojećim predsjedničkim izborima u Austriji kaže da je Srbija prešla dug put i da treba da bude dio Evropske unije.

– Srbiju bih odmah primio u EU. U Austriji živi veliki broj Srba. Oko 500 njih su članovi moje partije, a neki su čak i dio rukovodstva. Moja iskustva govore da su Srbi vrijedan narod, a u Austriji su najbolji radnici. Ipak, me bih Srbiji odmah dao da koristi euro kao zvaničnu valutu. Da sam se pitao, ne bih ni mnogo jačim ekonomijama to dao, čak ni Italiji – rekao je Strache u intervjuu za Informer.

Dodaje da je Kosovo dio Srbije i da bi trebalo da uđe u Evropsku uniju zajedno sa Srbijom.

– Kosovo bi trebalo da ima jednu vrstu autonomije. Trebalo bi da bude nešto kao Tirol, koji ima široku autonomiju u Austriji. Bio sam i ostao protivnik otcjepljenja Kosova – jasan je Strache.

Za Evropu kaže da treba da bude hrišćanska, ali da to ne znači da treba da izbacimo muslimane.

 

– Razlike između naroda se moraju poštovati, ali mi ovde svi imamo slične korijene, sličnu kulturu i zajedničku istoriju. Svi smo hrišćani. Ne treba da izbacimo muslimane, ali treba da zaustavimo ovaj masovni priliv izbjeglica koji imamo – zaključio je austrijski političar.

(653)This post has been seen 9762 times.

Austrijski političar poručuje: Kosovo je Srbija, ne želimo više muslimana u Austriji

| Slider, Vijesti |
About The Author
-