Autor dirljive fotografije reisa Kavazovića: Kao da mi se planina sručila na prsa

Halid Alibašić iz Živinica autor je fotografije koja je posljednjih dana preplavila društvene mreže, piše novinska agencija Patria. Na fotografiji je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović koji na koljenima tješi jednu nanu koja je pored mezara sama sjedila i plakala.

 

Fotografija je nastala nedavno u Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Gornja Kalesija, kada je 1. juna klanjana osamnaesta kolektivna dženaza i obavljen ukop dvadeset i osam tijela, u ratu ubijenih Bošnjaka Zvornika.

 

Alibašić kamerom zabilježio dirljiv trenutak

 

Alibašić za Patriju kaže da je tokom kolektivne dženaze koju je i predvodio reis Kavazović, poglavar Islamske zajednice je obišao svaki mezar i zagrtao je sa porodicom…

– I u obilasku ostalih kaburova vidio je neku nenu kako sama sjedi i bere travu…prišao je neni i počeo da je grli uplakanu…i kao što vidite na slici pao na koljena i zagrlio je. Na mene je to uticalo kao da mi se planina sručila na prsa – istakao je Alibašić.

Kolektivna dženaza klanjana je za 28 osoba. Osam tijela je identifikovano, a dvadeset tijela pronađenih u masovnim grobnicama Crni Vrh, Ramin Grob i Kazanbašča i ukopani su kao N.N.

(30)This post has been seen 863 times.

Autor dirljive fotografije reisa Kavazovića: Kao da mi se planina sručila na prsa

About The Author
-