Baka iz Širokog Brijega među najtraženijim ženama na Interpolovoj tjeralici

Interpol je jedina međunarodna organizacija koja posjeduje sustav tjeralica na globalnoj razini koji je 24 sata dnevno dostupan u svih 190 država članica, a javnosti su najzanimljivije ”crvene tjeralice” gdje se nalazi 160 osoba, od kojih je 30 starijih od 70 godina. Cilj im je olakšati međunarodnu policijsku suradnju čak i kad među zemljama ne postoji diplomatska suradnja.

Na popisu najtraženijih su i Hrvatice koje su zastupljene u svakoj dobnoj skupini. Među starijim ženama s tjeralice je Sofija Ćubela iz Širokog Brijega, državljanka Hrvatske i BiH, stara 72 godine, tražena preko Interpola zbog prijevara.

Osim nje, za istovrsna kaznena djela tražene su još 32 Hrvatice. Na popisu nedjela su prijevare, zatim zlouporaba položaja u javnoj službi, krivotvorenje dokumenata i makinacije s financijama.

Velik dio njih ima dvojno državljanstvo, među kojima i 29-godišnja Selma Pecikoža iz Sarajeva, koja je na popisu natraženijih dospjela zbog krađa, piše “Jutarnji list“.

Kriminal ”bijelih ovratnika” je, sudeći prema Interpolu, najčešći kod nježnijeg spola, ali ne libe se one ni ”zaprljati ruke” opijatima ili krvlju. Na popisu traženih je i Slađana Korda, starosti 42 godine iz Vukovara, koju terete za ratni zločin protiv civila. Azru Bailo (59) rođenu u Travniku, traži hrvatsko pravosuđe zbog krijumčarenja ljudima. Zbog kaznenog djela na štetu maloljetnika traži se i Božana Kovačić (43), rođena u Banja Luci, a prijavljena je za sprečavanje i neizvršenje mjera za zaštitu djeteta.

Mnoge od njih uz objavu o traženju nemaju fotografiju, a pojedine imaju upisanu visinu, težinu, boju očiju i kose. Za pojedine je očigledno kako su fotografije toliko stare da je jasno kako ima malo nade da će ikada odgovarati za svoja nedjela

(73)This post has been seen 1071 times.

Baka iz Širokog Brijega među najtraženijim ženama na Interpolovoj tjeralici

| Slider, Vijesti |
About The Author
-