BAKIR IZETBEGOVIĆ BIJESAN: Srebrenica je izgubljena za Bošnjake…

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića osvojila je 34 načelničke pozicije, što je za pet manje u odnosu na prethodne izbore 2012, iako su im očekivanja bila da će ponoviti taj rezultat.

 

Jedinu veliku pobjedu SDA je osvojila u Sarajevu, prenijela je N1TV.

U SDA, međutim, ne misle tako. Izetbegović je novinarima rekao da ta stranka nije osvojila veliku pobjedu, ali pobjedu svakako jest.

Regionalna N1 TV izvijestila je da je sve izvjesnije da će aktualni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković izgubiti poziciju načelnika.

Ta TV tvrdi da su Bošnjaci u tom gradu u strahu, te dodaju da, ako je suditi po odgovorima “prvog čovjeka Bošnjaka” Izetbegovića na konferenciji za novinare, to njega baš puno ne brine.

Upitan da li se može zaista govoriti o velikoj pobjedi SDA s obzirom na to da Bošnjaci ispuštaju poziciju načelnika Srebrenice zajedičkom kandidatu srpski stranaka Mladenu Grujičiću, Izetbegović je, navodi N1 TV, ne baš u maniru velikog političara i diplomate, na sebi svojstven način, uz aplauze prisutnih, odbrusio, kao da ga ne zanima što se večeras tamo događa.

“Srebrenica je večeras izgubljena za Bošnjake i glasovi birača iz odsustva i poštom to neće promijeniti. Sve oči gledaju u glavni grad i osam osvojenih pozicija od mogućih devet “, navodi N1.

Taj medij smatra da je Izetbegović večeras trebao biti u tom gradu, s ljudima koji su, kako navode mnogo više očekivali od njega I od bošnjačke koalicije koja je, ovaj put, zakazala kada su u pitanju izbori u tom gradu, kada je u pitanju život u tom gradu i selima oko njega.

Danas je, navodi N1, bošnjačka politika kapitulirala u Srebrenici.

“Zašto takva pitanja postavljate? Vaše je da pitate, a ne da konstatujete “, odbrusio je Izetbegović novinarki N1.

(Tanjug)

(4614)This post has been seen 66578 times.

BAKIR IZETBEGOVIĆ BIJESAN: Srebrenica je izgubljena za Bošnjake…

| Nekategorisano |
About The Author
-