Balašević: Iz Banja Luke mi šalju poruke da čuvaju metak za mene

Srbijanski pjevač Đorđe Balašević će nakon godinapauze pred kraj ove godine ponovno održati koncert u beogradskoj Areni.

 

“Onaj Beograd koji ja znam mora negde da postoji, oni su u ilegali, ali možda se ta ilegala okupi ponovno na koncertu“, izjavio je Balašević u intervjuu za “NIN“…

“Znam samo da je točak historije na putu unazad pregazio jednu veliku priliku, optimizam, nepovratnu dobru energiju. I vratio nas u vrijeme demagogije, jeftinog populizma i retorike pune akcijaških parola, uravnilovke i prvih petoletki…”, rekao je Balašević.

“Govorili ste nekada da bi vaš koncert mogao biti opasan i za vašu publiku za koju ste odgovorni, da li je danas manje opasno”, upitala ga je novinarka.

“Mislim da nikad nije bilo opasno kao danas. Danas se podmeće, izmišlja, izvrće. I riješio sam da ne mitingujem puno na sceni. Ali ne zato što se plašim. Prije bih rekao da se gadim… Znam da botovima ovo zvuči prosto šokantno, i izvinjavam se što nisam našao blaži način da im to saopštim, ali eto, na svijetu postoji još nekoliko naroda osim Hrvata i Srba. I svi će oni, sasvim izvijesno, biti zastupljeni u Beogradu, 30. decembra. Ja sam tu da eventualno nekog nasmijem, možda rasplačem, tu sam ponekad da malo ohrabrim, da podignem moral, ali nisam tu da lažem. Ima već ko je plaćen za to”.

Balašević je rekao kako ima gradova u kojima nije dobrodošao, kad bolje razmislim ima samo jedan. I to je Banja Luka nažalost.

 

“To je grad iz koje mi stalno šalju poruke poput “Čuvamo metak za tebe”. Onda sam ja odgovorio, nije lijepo što čuvate metak za mene, ali je lijepo da ste neki ipak sačuvali”.

(148)This post has been seen 2419 times.

Balašević: Iz Banja Luke mi šalju poruke da čuvaju metak za mene

| Magazin, Slider |
About The Author
-