BATA JE UMRO U SNU: Detalji smrti SARAJEVSKOG Valtera!

Izvor Telegrafa iz zdravstvene ustanove u kojoj se Bata liječio, kaže da okidač za gubitak EX Jugoslovenske glumačke legende nije još jedan moždani udar već udružene bolesti koje je Valter imao”.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Bata Živojinović u posljednjem intervju: Gledao sam kako četnici kolju mladića…

 

-“Umro je  oko 23 sata u snu usljed udružene grupe bolesti koje je imao – šecera, anemije, bubrežne insufincijencije, srčane slabosti sa komplikacijama i začepljenjem, praktično svih krvnih sudova – navodi izvor iz bolnice”.

 

– Čim je rana na amputiranoj nozi krenula da mu zarasta, on je sa Dedinja prebačen kod nas…” Povremeno se budio, ali je bio dosta loše”. Bio je na transfuzijama i na ozbiljnim antibioticima zbog eventualnih infekcija rane… Uzroci smrti su dakle gangrena, srčana slabost i osnovna bolest dijabetes – objašnjava sagovornik Telegrafa.

 

-“On kaže da je tijelo Bate Živojinovića i dalje u bolničkim komorama i da je sad neophodno da se sa porodicom završi sva papirologoja da bi se preuzelo”

 

– Kada će se to dogoditi zavisi od porodice – kaže on.

 

POVEZANI SADRŽAJZa one koji žale Batu Živojinovića: Pogledajte ratno druženje Karadžića i legendarnog Bate na Palama (VIDEO)

 

 

Velimir Bata Živojinović rođen je u Koraćici 5. lipnja 1933. godine, a na filmskom platnu debitirao je kada je imao 22 godine, u filmu ‘Pesma sa Kumbare’. Živojinović je glumio u više od 280 filmova i televizijskih serija.

 

Odigrao je velik broj glavnih uloga, a jedna od njih donijela mu je i međunarodnu slavu. Film ‘Valter brani Sarajevo’ ušao je u antologiju, no treba spomenuti i uratke poput ‘Kozare’, ‘Sutjeske’ i ‘Bitke na Neretvi’. Uloge poput spomenutih vinule su ga u najveće glumce svog vremena, uz bokMileni Dravić, Borisu Dvorniku i Ljubiši Samardžiću.

 

Poslednju ulogu imao je 2001. godine u filmu “Sve je za ljude” gdje je glumio Jeremiju.

 

Sa Velimirom je do posljednjih trenutaka bila njegova supruga Lula, kao i unuka Dina. Sina Miljka nije vidio, jer od 2006. godine živi u inozemstvu, optužen da je dio stečajne mafije. Upravo tada Bata je preživo srčani udar.Srčani, a potom i moždani udar pa gangrena koju je pokušavao izliječiti, sve je to opako narušavalo Batino zdravlje. Iako su liječnici pokušali spasiti njegov život i amputacijom noge, nisu uspjeli.

 

Devedestih godina bavio se politikom kao zastupnik Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, a 2002. bio je kandidat te stranke na srbijanskim predsjedničkim izborima.

 

Smatra se najvećim Jugoslovenskim i Srpskim glumcem.

 

(145)This post has been seen 1925 times.

BATA JE UMRO U SNU: Detalji smrti SARAJEVSKOG Valtera!

About The Author
-