Bešlagić na najbolji mogući način odbrusio ratnim huškačima

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju guzicu jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić komentarišući aktuelnu situaciju u BiH.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regionu iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

“Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Šta će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić.

On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

“Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regiona koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Dejtonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili.”

Bešlagić je prisjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija.

(207)This post has been seen 6033 times.

Bešlagić na najbolji mogući način odbrusio ratnim huškačima

| Magazin, Slider |
About The Author
-