BH. REPREZENTATIVAC KONAČNO UPOZNAO ŽENU KOJA JE POMOGLA NJEGOVOJ MAJCI DA SE PORODI U SREBRENICI

Ovaj mladić rođen 13. jula, kojeg je s porodicom životni put odveo u Finsku, danas je konačno upoznao Remziju Duraković, ženu koja je kao babica krvave 1995. godine pomogla njegovoj majci da se porodi.

 

 

– Današnji dan je bio poseban za mene, konačno sam upoznao ženu koja mi je zavezala pupak i pomogla u tim teškim trenucima mojoj rahmetli majci.

 

Mnogo sam joj zahvalan, da nje nije bilo taj dan, ne bi bilo ni mene danas – napisao je Sulejmanović nakon posjete majci nekadašnjeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića.

 

Emira je njegova rahmetli majka rodila u šumi iznad sela Luke, dok je njegova porodica s ostalim Srebreničanima bježala od agresora.

– Danas želim govoriti o veličini čovjeka. Veličini, jer visina od dva metra i pet centimetara vas ne čini velikim čovjekom.

 

Veliki čovjek postajete onog momenta kada, nakon što postanete uspješan sportista, praktički postanete zvijezda, ne zaboravite svoje korijene. Emir Sulejmanović je dijete Srebrenice, rođen 13. jula 1995. godine u selu Luka.

 

Zbog ratnih okolnosti, sudbina je bila da mu baš moja mama, Remzija Duraković, u “šumi kod kamena”, bude babica. I vidite ovoga “malca”, nakon svega, došao je da obiđe svoju “baku”, a moju majku. Emir je pomno slušao kako mu moja mama priča o njegovom rođenju.

 

Njegova rahmetli majka je bila velika heroina, koja je na svijet donijela, u najtežim mogućim okolnostima, ovoga momka koji je postao ponos srebrenički.

 

Umrla je u tridesetoj godini. Emir je inače bio košarkaški reprezentativac BiH, a danas uspješno igra košarku u španskoj prvoj ligi. Svaka čast i zahvala ovom našem gostu – napisao je Duraković na svom profilu.

 

Izvor: Hayat.ba

(696)This post has been seen 499 times.

BH. REPREZENTATIVAC KONAČNO UPOZNAO ŽENU KOJA JE POMOGLA NJEGOVOJ MAJCI DA SE PORODI U SREBRENICI

| Slider, Život i stil |
About The Author
-