BiH KONAČNO OBORILA NEKI REKORD: Mladi bračni par oborio rekord u brzini razvoda…

Da brak za mnoge parove u Republici Srpskoj više nije trajna institucija, najbolje potvrđuje podatak da je povećan broj razvoda, pogotovo među mlađim supružnicima, piše InfoBijeljina.com.

Rekordan razvod: Ovako malu dužinu braka ne pamte ni stariji matičari!

U Bijeljini je 2015. godine bilo 110 zahtjeva za razvod braka, odnosno pokušaja mirenja, podaci su Centra za socijalni rad, dok se u prošloj godini 732 para vjenčalo.
Neki od njih sudbonosno “Da” shvate olako, te požele ubrzo nakon vjenčanja i da se razvedu, tako su u matičnoj službi potvrdili da je najkraći brak u Semberiji trajao samo 12 dana.

– U pitanju su rekorderi po trajanju braka, koji je bio sklopljen u februaru prošle godine. Ovaj bračni par nije bio pretjerano mlad, organizovana je velika svadba i sve je ukazivalo na to da se brak sklapa u cilju zajedničkog života, koji je nakon samo 12 dana od vjenčanja i okončan razvodom, iz samo njima znanih razloga – kaže šef gradskog Odsjeka za matične poslove Dragana Ljubojević.

Ona dodaje da je to jedinstven slučaj koji ni stariji matičari ne pamte u posljednjih deset godina u Bijeljini. Također, imamo i primjer da se jedan mladi bračni par, poslije zabavljanja u trajanju od 12 godina, odlučio na razvod poslije samo tri mjeseca braka. Kažu, tad su shvatili da nisu jedno za drugo!? Žene češće podnose zahtjeve za razvod braka, ali i zahtjeve za mirenje.

(30)This post has been seen 985 times.

BiH KONAČNO OBORILA NEKI REKORD: Mladi bračni par oborio rekord u brzini razvoda…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-