‘BILO ME JE SRAMOTA DA IZAĐEM IZ KUĆE’. HTJELA JE SAMO LIJEPE OBRVE, A DOBILA ŠESTODNEVNU AGONIJU

Samo je željela ljepše obrve, a dobila neprijatnost koju će pamtiti cijelog života.

 

 

Mlada majka po imenu Hannah Corrigan (22) dobila je užasnu alergijsku reakciju nakon tetoviranja obrva i toliko je natekla da ju je bilo sramota da izađe iz kuće.

 

Bila je primorana da nosi naočale nedjelju dana nakon što je posjetila jedan salon ljepote u Birminghamu kako bi po prvi put u životu isprobala tetoviranje obrva. Sljedećeg dana, nije mogla da otvori oči od oteklina na licu.

 

Hannah smatra da do ovoga ne bi došlo da su joj u salonu jednostavno ponudili da testira jedan dio kože na alergije, prenosi Blic.

 

– Kada se kozmetičarka pripremila da mi izdepilira obrve, rekla sam joj da nikada u životu nisam radila ništa slično. Odgovorila je da ne brinem i da me ništa neće boljeti, i nije mi ponudila opciju da prvo testiramo osjetljivost kože.

 

 

Testovi se obično rade 24 sata prije tretmana kako bi se utvrdilo da nema nikakvih alergijskih reakcija, tako što farba nanosi na mali dio kože.

 

Kada se probudila dan nakon tretmana, Hanni je cijelo lice bilo napuhano i crveno i situacija se pogoršavala. Na kraju je morala da ode u bolnicu gdje su joj dali injekciju antihistamina i lijekove, a tek za šest dana se oporavila.

 

Ovo bolno iskustvo joj je poslužilo kao nauk da nikada ne radi tretmane prije prethodnog testiranja jer posljedice mogu biti zaista užasne.


Izvor: Hayat.ba

(84)This post has been seen 462 times.

‘BILO ME JE SRAMOTA DA IZAĐEM IZ KUĆE’. HTJELA JE SAMO LIJEPE OBRVE, A DOBILA ŠESTODNEVNU AGONIJU

| Slider, Život i stil |
About The Author
-