Bio je velika jugoslovenska zvijezda, a danas živi na rubu egzistencije

Daniel Popović je 1983. bio četvrti na Evroviziji sa hitom “Džuli”, a od tad je njegova život se znatno promijenio.

Popovića u posljednje vruheme možete da vidite po manjim klubovima u regionu, a “Džuli” mu je i dalje glavni hit. Imao ih je on još nekoliko u karijeri (Daj obuci levisice, Bio sam naivan itd.), ali su autorska prava dobili sponzori i menadžeri koji su s njim radili u vrijeme njegove najveće slave.

Devedesete nisu bile naročito milostive prema njemu, eventualno bi mogao da se pohvali time da je u Zagrebu držao studio i producirao za izvođače kao što je Nives Celzijus, a sljedeća decenija svela je njegovu popularnost na pokušaje da se vrati na muzičke festivale i učešće u rijaliti programima.

Prije nekoliko godina mediji su prenosili njegovu izjavu da je poslije svega postao socijalni slučaj, da živi na ivici egzistencije i da nije imao novac čak ni da ode roditeljima na sahranu, mada su kasnije i on i njegova supruga negirali te navode. Tačnije, naglašavali su da “nije baš toliko strašno”.

“Daniel i ja nismo socijalni slučajevi, ali živimo skromno u Ljubljani. Liječim se od raka već par godina, tako da dosta novca odlazi i na liječenje. Ne može sebi i meni da priušti dvije sedmice odmora ili neko putovanje, ali živjet ćemo normalno dok sam ja živa”, rekla je prije tri godine njegova supruga Aleksandra s kojom se bio skrasio u Sloveniji.

Ona je, inače, Popovićeva četvrta žena. S prvom suprugom Majom, bivšom makedonskom manekenkom, ima kćerku Anamariju. Njih dvije žive u Skoplju. S drugom suprugom Sanjom Bjedov Popović ima sina i kćerku, a s trećom, bivšom konobaricom Sandrom Grekšo, sina Dominika.

Ne tako davno Sandra ga je provlačila po hrvatskim medijima i sudovima zbog navodnog neplaćanja alimentacije za sina Dominika punih 13 godina, a optuživala ga je i za fizičko zlostavljanje.

Prije dvije godine pokušao je da se vrati na scenu i novim albumom obilježi 30 godina karijere. Nažalost, ponovo bezuspješno.

(2039)This post has been seen 2709 times.

Bio je velika jugoslovenska zvijezda, a danas živi na rubu egzistencije

| Magazin, Slider |
About The Author
-