Bivša žena vođe ISIL-a otkrila: Da sam ostala da živim sa al Bagdadijem, živjela bih kao princeza

Dulaimi je prije nekoliko mjeseci oslobođena iz libanonskog zatvora, gdje je bila zatvorena od 2014. godine sa svojom djecom zbog sumnje da je povezana s ekstremističkim organizacijama.

 

 

Bivša supruga vođe Islamske države Abu Bakr al-Baghdadija, s kojom je imao kćer, želi slobodno živjeti u Evropi, rekla je u intervjuu za švedski dnevnik Expressen. “Želim živjeti u nekoj evropskoj zemlji, a ne arapskoj “, rekla je Saja al-Dulaimi u intervjuu snimanim u Libanonu.

 

Dulaimi je prije nekoliko mjeseci oslobođena iz libanonskog zatvora, gdje je bila zatvorena od 2014. godine sa svojom djecom zbog sumnje da je povezana s ekstremističkim organizacijama.

 

Hvali šerijat

“Obilježili su me kao terorista, ali ja sam daleko od toga”, kaže Dulaimi dodajući da želi živjeti na slobodi, dok s druge strane hvali šerijat za koji tvrdi da “ženama pruža slobodu i prava”.

 

saja-al-dulaimi

 

Njezina 7-godišnja kćer, Hagara također je rekla da želi ići u Evropu i da hoće tamo studirati. DNK test koji su provele libanonske vlasti potvrdile su da je ona Baghdadijevo dijete, prenosi news24.com.

 

Rođena u imućnoj iračkoj porodici, Dulaimi je rekla da je bila u braku s iračkim članom osobne straže Saddama Husseina, dodajući da su imali blizanke. Kada je ostala udovica, preudala se 2008. za Baghdadija što joj je savjetovao njezin otac.

 

Ko je bio vođa ISIS-a?

Vođu ISIS-a opisuje kao normalnog obiteljskog čovjeka i sveučilišnog čovjeka kojeg djeca obožavaju. Dodaje da on ima djecu i iz prvog braka.

 

Baghdadi se u to vrijeme borio u redovima Al-Kaide u Iraku, iz koje je kasnije nastala Islamska država na čije čelo je on došao 2010. godine. Washington je tada za njega zatražio 10 miliona dolara nagrade.

 

Dulaimi kaže da ga je napustila nakon samo tri mjeseca braka, kad je bila trudna s njihovom kćeri. “Kako je mogao postati emir [kalif]  najopasnije terorističke organizacija u svijetu je misterija”, rekla je u intervjuu.

 

“Nije puno govorio o svojoj prošlosti. Bio je misteriozan, i nije puno pričao. Viđali smo se uglavnom navečer. Nije ga bilo kući danima, i kada bi se vratio nikada nije pričao gdje je bio”, ispričala je Dulaimi.

 

“Da sam željela da živim s njim, živjela bih kao princeza. Ne želim novac, želim da živim u slobodi”, poručila je ova 28-godišnjakinja, javlja RT.

 

Šok kada je saznala istinu

“Posljednji razgovor koji smo imali bio je 2009. godine, pitao me želim li se vratiti. Ali sam odlučila da ne”, rekla je. “Gdje je moja krivnja? Bila sam u braku s njim 2008. godine. Mi smo razvedeni sada”, objašnjava bivša Baghdadijeva supruga, koja se poslije razvoda preudala za Palestinca, s kojim također ima dijete.

 

Žena, koju su sirijske vlasti uhitile nekoliko puta, saznala je istinu o svom bivšem suprugu puno godina kasnije. “Tek kada sam s djecom pobjegla u Libanon otkrila pokazali su mi fotografije bivšeg supruga i pitali me da li ga prepoznajem. To je za mene bio šok kada sam saznala da sam bila u braku s najopasnijim čovjekom u svijetu”.

(46)This post has been seen 993 times.

Bivša žena vođe ISIL-a otkrila: Da sam ostala da živim sa al Bagdadijem, živjela bih kao princeza

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-