BIZARAN SEKS*ALNI OBIČAJ U SELU: Da bi se djevojke i žene “očistile”, spavaju sa “Hijenom”, a on…

Aniwa je pozitivan na HIV, ali kaže da to namjerno ne govori svojim “žrtvama”.

Erick Aniwa, poznatiji kao Hijena, je 40-godišnjak koji živi na jugu afričke zemlje Malavi. On, naime, obavlja morbidan ritual intimnog pročišćenja žena i djevojčica najčešće u pubertetu, a riječ je zapravo o masovnom širenju raznih bolesti, uključujući HIV.

Ova morbidna tradicija je sačuvana kako bi djevojčice navodno bile “očišćene” od raznih bolesti, posebno onih spolnih. Slično važi i za udovice i žene koje su abortirale.

Svako selo ima nekog svog Hijenu, a sagovornik BBC-ja kaže da za svoje usluge naplaćuje između pet i sedam američkih dolara.

Prema njegovim riječima, njegove “pacijentkinje” uglavnom imaju 12 ili 13 godina. Sam ističe da to neke djevojke rade sa oduševljenjem, dok druge to rade nazor, samo kako bi zadovoljile želje svoje porodice.

Sam ritual se obavlja bez ikakve zaštite tokom odnosa, jer se Hijene smatraju čistim i “odabranim”. Ipak, Aniwa je pozitivan na HIV, ali kaže da to namjerno ne govori svojim “žrtvama”.

Nakon svih ovih godina, Aniwa tvrdi da mu je ovaj posao dosadio, da se nema namjeru baviti istim, jer razmišlja da isto to neko radi njegovim kćerkama. Najavio je borbu protiv ukidanja ovog rituala.

(147)This post has been seen 1909 times.

BIZARAN SEKS*ALNI OBIČAJ U SELU: Da bi se djevojke i žene “očistile”, spavaju sa “Hijenom”, a on…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-