BIZARNA RUPA U ZAKONU! Silovatelj oženio maloljetnu žrtvu i izbjegao kaznu!

Malezijac koji je silovao 14-godišnju djevojčicu izbjegao je zatvorsku kaznu tako što se oženio žrtvom, što je izazvalo salvu negodovanja aktivista koji se zalažu za reformu pravosuđa.

 

Sud u Malezijskom Borneu je odlučio da obustavi proces protiv silovatelja pošto je dokazano da su njih dvoje u braku, prenijela je agencija AFP.

Žrtvu, koja sada ima 15 godina, navodno je prošle godine dva puta silovao Ahmad Jusuf, koji je u kasnim dvadesetim godinama.

Za silovanje u Maleziji zaprijećena je kazna do 30 godina zatvora i bičevanje.

Aktivisti navode da ovakvi slučajevi nisu rijetkost u konzervativnim dijelovima zemlje s pretežno muslimanskim stanovništvom, gdje obitelji radije udaju žrtve za silovatelje, umjesto da se njihovo ime provlači po sudu.

Rupa u zakonu može poslati pogrešan signal drugima da ne postoje ozbiljne posljedice po silovatelje, upozoravaju oni.

– Sretali smo mnogo slučajeva gdje silovatelj oženi žrtvu, pa poslije razvoda plaća stanovitu svotu novca njenoj poroffici – rekao je za agenciju AFP Egil Fernandez iz nevladine organizacije Tenaganita.

“Silovanje je silovanje. Potrebna nam je bolja edukacija o tome”, kazao je on, nazivajući konkretan slučaj nepravdom.

Slučaj iz 2013. godine, kada je silovatelj oženio 12-godišnju djevojčicu da bi izbjegao kaznu izazvala je osudu medju aktivistima za ljudska prava. Viši sud u Maleziji tada je osudio devojčicinog oca na 12 godina zatvora.

Oporba je kritizirala najnoviju odluku suda, navodeći da ovo nije prvi put da se napadaču dozvoli da oženi maloljetnu žrtvu i da sigurno neće biti posljednji.

Dječji brakovi česti su u Maleziji. Djevojčice mladje od 16 godina moraju dobiti dozvolu islamskih sudova za brak, ali se takve dozvole lako dobivaju.

(118)This post has been seen 3614 times.

BIZARNA RUPA U ZAKONU! Silovatelj oženio maloljetnu žrtvu i izbjegao kaznu!

| Slider, Šokantno |
About The Author
-