Boba: “Brena pije više od mene”

Slobodan Boba Živojinović, bivši teniski as i suprug muzičke zvijezde Lepe Brene, u njihovoj porodičnoj kući napravio je vinski podrum.

 

Kao veliki ljubitelj vina, koji ga i sam proizvodi, Živojinović sa kumom planira da proširi brend ponudom bijelog i crvenog vina. Boba je, kako kaže, podrum adaptirao za sopstvene potrebe i u njemu se nalaze kako vina iz njegove kolekcije, tako i vina iz svih zemalja koje je proputovao zajedno sa pjevačicom i njihovim sinovima, piše “Alo!“.

Zajedno sa prijateljem, zapravo kumom, napravio sam jednu ekskluzuivnu liniju „Bobo roze”. Kod nas u kući se dosta koriste vina i zato je podrum pretvoren u vinski. Donosili smo flaše ovog napitka iz različitih zemalja i dosta iz regiona – kaže Živojinović i otkriva kako je došao na ideju da pokrene proizvodnju vina.

 

Prije nekoliko godina na našem tržištu nije postajala ta svijetloroze boja vina, kakvu sam viđao u Francuskoj, zato smo je mi proizveli, samanjili smo procenat alkohola i dobili jedno fino vino. Posebno mi je drago što oni koji su ga probali kažu da je jedno od najboljih u regionu. Uvijek kada krenem na put, ponesem nekoliko flaša prijateljima – ističe Boba.

On na pitanje da li je podrum u kući zaključan, s obzirom na to da trojica sinova stalno okupljaju društvo, kroz smijeh kaže:

Podrum nije zaključan, mada Brena više od mene pije vino. U kući nam je često žurka, ali imamo dovoljne količine vina. Poznato je da se kod nas sprema dobra hrana, a uz nju moraju da se iznesu i dobra vina. Filip, Stefan i Viktor su uključeni u sve ideje u vezi sa proizvodnjom vina i često idu sa mnom kod Saleta Dinčića u Šid, gdje je čitav posao i započet. Stefan je krstio njegovog sina, pa smo tako napravili jednu prijateljsko-poslovnu vezu.

 

Živojinovići planiraju i da prošire proizvodnju, pa da u jednom trenutku sa limitiranom količinom izađu na tržište.

Postoji ideja da uradimo selekciju bijelog i crvenog vina, pa da napravimo svoju, ali to će biti limitirana količina i neće se desiti skoro. Više bismo išli na kvalitet, a ne na kvantitet i sve bi bilo pod brendom „Bobo”, taman da i Brena dobije svoje vino. Mada, ona je imala vino sa njenim imenom, „Lepa Brena”, početkom osamdesetih godina, tako da ja kasnim za njom – kroz smijeh kaže bivši teniser.

(1001)This post has been seen 14803 times.

Boba: “Brena pije više od mene”

| Magazin, Slider |
About The Author
-