Bogati saudijski princ dijelio novac prosjacima u Sarajevu

Salman bin Abdulaziz el-Saud, saudijski princ i jedan od najbogatijih ljudi svijeta, ovih dana boravi u Sarajevu. Potomak saudijskog kralja, čije se bogatstvo procjenjuje na skoro tri milijarde američkih dolara, u BiH došao je iz privatnih razloga, da bi istraživao ljepote naše zemlje, prenosi Dnevni Avaz.

Saudijski princ će u BiH boraviti oko 10 dana. Za to vrijeme planira obići najatraktivnije lokacije u BiH i ne planira se dugo zadržavati na jednom mjestu. Planiranje dolaska u našu zemlju počelo je prije dvadesetak dana, a jedna turistička agencija zadužena je za cijeli protokol.

Salman je navodno veliki ovisnik o adrenalinu, te prema pisanju Avaza, za njega je već pripremljen detaljan plan aktivnosti koje će obaviti, kao što je, između ostalog, posjeta piramidama u Visokom. Neslužbeno, princ Salman trebao bi posjetiti i Mostar.

Princ Salman je poznat po tome da je “široke ruke”, čemu može posvjedočiti osoblje hotela u kojem je odsjeo i objekata koje je posjetio, a koji su prema saznjanima Avaza dobili bogate napojnice. Princ je prošetao Baščaršijom, a dijelio je novac i prosjacima.

U Sarajevo je stigao bez osiguranja.

(20)This post has been seen 959 times.

Bogati saudijski princ dijelio novac prosjacima u Sarajevu

| Slider, Vijesti |
About The Author
-