Bošnjački načelnik Vladiki ljubi krst (FOTO)

Načelnik Općine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, iako je za vrijeme predizborne kampanje 2012. godine pričao da se on osjeća kao Bošnjak, da bi pridobio simpatije probosanske partije, društvenim mrežama kruže fotografije na kojima načelnik Hujić se pričešćuje i ljubi krst u rukama Vladike Hrizostoma.

Navedeni događaj prema izvoru našeg portala se desio prilikom obilježavanja parastosa za stradale, pored podignutog spomen-krsta u MZ Bravsko u Bosanskom Petrovcu, 07. augusta 2015. godine.

Ovaj parastos su organizirali organizacija Veritas Save Štrbac, bivšeg sekretara paradržave Republike Srpske Krajine, i drugih organizacija kninskih Srba.

Tokom manifestacije su se držali politički govori koji negiraju Bosnu i Hercegovinu, govoreći da je to takozvana država, a veličaju kako je naveo Štrbac, „dve srpske države – Republiku Srbiju i Republiku Srpsku“.
Na skupu uz brojne porodice kninskih Srba vidljive su bile i osobe sa majicama ultra-nacističkog pokreta Obraz, iz Srbije.

Redakcija portala je zatražila i komentar načelnika Hujića na ove fotografije, ali još uvijek isti nismo dobili, ukoliko isti dobijemo, objavit ćemo naknadno.

Tokom održavanje liturgije vršeno je i pričest, u kojoj je učestvovao i načelnik Hujić, nakon što je primio pričest poljubio je krst u rukama Vladike.

Hujić je prvi bošnjački načelnik u Bosni i Hercegovini koji je ljubitelj krsta i Isusa Hrista.

(34)This post has been seen 1087 times.

Bošnjački načelnik Vladiki ljubi krst (FOTO)

| Bosna i Hercegovina, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-