Braća Mulić na suđenju Šeiku od Alipašina: Prislonio mi je pištolj na glavu i pitao

U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Almiru Pazarcu, poznatom i kao Šeik od Alipašina, zbog pucnjave ispred kladionice Max Bet u okviru hotela Holiday 21. septembra prošle godine.

Pazarac se tada posvađao s Muamerom i Adnanom Mulićem nakon čega je upotrijebio vatreno oružje i Muamera ranio u ruku. Mulić je tokom svjedočenja kazao da je ranjen bez razloga.

“Vozali smo se po gradu u novom Passatu Irfana Lele kojeg je poslužila sreća, te je dobio na kladionici. Kazao nam je kako bi želio uložiti dobijeni novac pa se sjetio da bi to mogao uraditi u kladionici Max Bet. Otišli smo tamo, a u lobiju kladionice sjedili su Pazarac i još jedan mladić kojeg nisam poznavao. Moj brat se pozdravio s tim drugim mladićem i pošli smo ući unutra. Pazarac nam je tada rekao da ne možemo ući i mi smo se našli u čudu. Pitali smo zašto ne možemo ući, a on nam je rekao: ‘Marš!’, izvadio je pištolj i uperio ga je prema nama. Mi smo se povlačili prema nazad i govorili da nema problema, da idemo, da bi on uzeo mobilni telefon i pozvao nekoga kazavši kako ‘ima problem te da odmah dođu’. Ubrzo su došla dvojica muškaraca u nekom BMW-u. Mi smo rekli da nismo naoružani. Pazarac se u tom trenutku povukao dva metra unazad i počeo je da vrišti i da puca. Staklo je puklo i mi smo se razbježali. Trčali smo prema policiji i dok sam trčao vidio sam da sam krvav, ali mislio sam da je to od stakla. Kada smo došli u policijsku stanicu, oni su mi pogledali ruku, vidjeli su da sam ranjen te su pozvali Hitnu pomoć”, ispričao je Muamer Mulić.

Priču je potvrdio i Adnan Mulić, koji je dodao da se pozdravio s Bojanom Dekonjom koji je bio s Pazarcem.

“Kada nam je Pazarac rekao da ne možemo ući, pitao sam ga u čemu je problem, zbog čega ne možemo ući, a on je rekao ‘eto tako’ i repetirao je pištolj i prislonio mi na glavu. Ja sam se prepao i pitao sam ponovo u čemu je problem te mu rekao kako me pomiješao sa nekim. On mi je rekao: ‘Nisam ja tebe pomiješao sa nekim, hoćeš li mozak da ti prospem’. Ja sam samo pitao u čemu je problem jer sam želio da izbjegnem frku, a jedan od pridošlih momaka me je pokušao pretresti vjerujući da imam pištolj u torbici. I on mi je govorio da će mi mozak prosuti, da će me izbosti. Ja sam ga odgurnuo i on je pao. Tada je Pazarac zapucao. Pogledao sam okolo i vidio krvavo lice svoga brata. Prepao sam se, on me pitao jesam li dobro i ja sam mu tada rekao da bježimo. Otrčali smo u policiju i sve prijavili”, ispričao je Adnan Mulić, piše Faktor.

Nakon ove pucnjave policija je na saslušanje privodila Irfana Lelu, Erdala Kosa, Envera Pašića, Bojana Dekonju i Tarika Aljovića.

(95)This post has been seen 1551 times.

Braća Mulić na suđenju Šeiku od Alipašina: Prislonio mi je pištolj na glavu i pitao

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-