Bum iz Njemačke: Volkswagen prestao proizvoditi automobil ‘Golf’

Njemački Volkswagen sada je u problemima zbog prekida proizvodnje automobila „Golf“, jer kompanija Prevent iz Volfsburga ne isporučuje komponente.

Iz Volkswagena ističu da se problem odnosi isključivo na proizvodnju „golfa“, ali ne i na ostale tipove automobila poput „tiguana“ ili „tourana“.

Zbog problema s dobavljačima više od 7.000 radnika te kompanije trenutno je raspoređeno na druge radne pozicije. Članica Prevent grupe Car trim pokrenula je sudski spor s Volkswagenom pa je, do okončanja spora, prekinula isporuku auto-presvlaka.

U međuvremenu i druga članica Prevent grupe iz Njemačke ES Automobilgas prekinula je isporuku dijelova koji se ugrađuju u motore pa je takođe pokrenula sudski spor. Ipak, ako je poznato koliki je značaj Volkswagena za njemačku privredu, ovaj zastoj u proizvodnji je veliki problem, što pokazuje i činjenica da se vijest našla na naslovnicama najznačajnijih njemačkih medija.

Prema dostupnim informacijama, ovde se radi o izolovanom slučaju vezanom za isporuku jednog dijela komponenti koje se koriste u enterijerima i motorima vozila.

(254)This post has been seen 5754 times.

Bum iz Njemačke: Volkswagen prestao proizvoditi automobil ‘Golf’

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-