Carinik je otvorio kutiju gdje je pisalo “Dva para cipela”: Jedine riječi koje je mogao izgovoriti su bile

Carina je jedno mjesto gdje se može pronaći sve i svašta, te tamo carinici svaki dan prolaze kroz razne avanture, te se bore sa krijumčarima koji žele da prošvercaju svakve stvari preko granice samo kako bi oni imali nešto od toga.

 

 

To je carinicima svakodnevnica, a nekada to ljudima i prođe, dok nekada ne uspije proći. Carinici su osobe koje imaju dosta iskustva i poslije toliko stvari koje su prošle kroz njihove ruke, oni nekada mogu da prepoznaju gdje ima nešto sumnjivo što bi trebali pretresti.

 

Ništa više nije čudno za njih da se desi, sve dok se ovaj događaj nije desio. Carinici su govorili kako nešto ovako nisu do sada nikada vidjeli. Na mnoge načine će se ljudi truditi samo kako bi prenijeli zabranjene stvari preko granice.

 

Ova carina je otkrila životinje u Melbourneu gdje su rendgenski pregledali kutiju na kojoj je izričito pisalo da se nalaze dva para cipela. To je carinicima odma bilo sumnjivo zbog čega su to i odlučili istražiti.

 

U toj kutiji su bile zapakovane životinje, gdje je svaka bila smještena u pojedinačne kutije. Carina je pronašla tri kraljevska pitona, a pored toga i šest otrovnih ljutica, te dvije šiljatonose zmije, nekoliko tarantula iz Južne Amerike i čak četiri azijska škorpiona, gdje su neki preminuli.

 

Odjeljenje je dalo upozorenje kako ove životinje predstavljaju veliki rizik sigurnosti, a pogotovo radi toga što mogu unijeti razne parazite ili bolesti u njihovu zemlju, a kada su ovo vidjeli, onda su morali da djeluju. Vjerovatno su osobe koje su probale da ovo prenesu imale plan da zarade neki novac na ovim životinjama.

Izvor: Nezavisno.info

(799)This post has been seen 754 times.

Carinik je otvorio kutiju gdje je pisalo “Dva para cipela”: Jedine riječi koje je mogao izgovoriti su bile

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-