CARINIK U SRBIJI DOŽIVIO ŠOK: Kad se obratio ženi u džipu, shvatio da razgovara s mrtvacem…

Carinici na graničnom prelazu između Srbije i Bugarske “Vrška Čuka” umalo nisu doživjeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sjedila u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju sa – mrtvacem! Sin pokojnice samo se udario u čelo jer mu plan nije uspeo.

– Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prijelazu se lagano približavao najmoderniji, skupocijen crni džip bugarske registracije. Poslije smo zaključili da je vjerovatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sjedi na zadnjem sjedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja – doznaje Blic.rs nezvanično od nadležnih.

Prema priči očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku kući u mjestu blizu Vidina, oko 40 kilometara udaljenom od granice.

– Njen sin je znao da ne smije pokojnika da prevozi preko granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namjene. Da bi izbjegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedio jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovjek je riješio da prevari carinike – kažu nadležni.

Međutim, srpski carinici, poučeni znanjem i iskustvom, odmah su primijetili da nešto nije u redu.

– Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najprije posumnjali da švercuje neku vrijednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovjek švercuje mrtvu majku – priča sagovornik Blica.

Tako, kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude.

Starica je sjedila, a domišljati sin ju je vezao pojasom.

Dr Stanislav Tadić, direktor zaječarskog Zdravstvenog centra, je ispričao:

– Pregled tela je uradio naš ljekar mrtvozornik i zaključio da je smrt nastupila prirodnim putem u blizini Paraćina. Obdukcija nije naložena.

Kako doznaje Blic, Bugarin se prije nego što je stigao na “Vršku Čuku” zaustavio u Zaječaru, koji je od graničnog prijelaza udaljen dvanaestak kilometara. Tu se osvježio i pokojnu majku namjestio u “prirodan sjedeći položaj” vezavši je pojasem.

Ali, plan mu nije uspio…

(17)This post has been seen 883 times.

CARINIK U SRBIJI DOŽIVIO ŠOK: Kad se obratio ženi u džipu, shvatio da razgovara s mrtvacem…

| Slider, Šokantno |
About The Author
-