CIJELA BOSNA JE ŠOKIRANA: Pogledajte kakav je Dodik donio poklon u današnjoj posjeti Ferhadija džamiji…

Predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik posjetio je danas Ferhat-pašinu džamiju u Banjoj Luci gdje je istakao kako su vlasti u RS-u zainteresovane da i sam dan otvaranja Ferhadije protekne u najboljoj atmosferi.

“Ovdje sam da istaknem zadovoljstvo činjenicom da je Ferhadija završena i da će 7. maja biti obilježeno njeno otvaranje. Poduzet ćemo sve organizacione aktivnosti da otvaranje prođe u najboljem redu i sa stanovišta sigurnosti, ali i organizacionih vrijednosti koje su neophodne u jednom takvom događaju”, rekao je Dodik.

On je istakao da se radi o jednom jako značajnom spomeniku kulturne vrijednosti i da su u tom pogledu Banja Luka i Republika Srpska zainteresovane da i sam dan otvaranja Ferhat-pašine džamije protekne u najboljoj atmosferi.

“Došao sam ovdje da pošaljem poruku svima da se na dan otvaranja ovog vjerskog objekta svi koji se okupe ponašaju u najboljem redu i miru i da sve protekne kako ovaj objekat i ovaj događaj zaslužuju”, poručio je Dodik.

Predsjednik RS-a je kazao da je Vlada RS-a i ranije pomagala u rekonstrukciji Ferhadije raznim sredstvima i u tom pogledu pokazala svoju privrženost objektima koji imaju veliku vjersku i kulturološku vrijednost.

“Raduje me što su svi radovi završeni, ostaje ono što predstavlja dio uljepšavanja, ali u svakom smislu oni glavni radovi su završeni i vidljivo je da su napori koji su uloženi rezultirali obnovljenu džamiju”, rekao je Dodik.

Njega je u obilasku Ferhat-pašine džamije pratio banjalučki muftija Osman ef. Kozlić

“Želim da se zahvalim predsjedniku RS-a što je danas došao u obilazak Ferhadije. Mi možemo biti sretni i zadovoljni i reći da sve pripreme vezane za svečano otvorenje idu dobro”, izjavio je Kozlić.

On je dodao da MUP RS-a, kao nosilac sigurnosnog segmenta, odgovorno radi svoj posao te da se nada kako će sve proteći u najboljem redu.

“Zahvaljujem se Dodiku, ne samo za njegov današnji poklon koji nam je donio za Ferhadiju, nego i za njegovu opredijeljenost da ovaj događaj. koji je od izuzetnog značaja za Banja Luku, RS, BiH i region. protekne u najboljem redu”, rekao je Kozlić.

(54)This post has been seen 1333 times.

CIJELA BOSNA JE ŠOKIRANA: Pogledajte kakav je Dodik donio poklon u današnjoj posjeti Ferhadija džamiji…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-