Čim mu je prepisao kuću, sin ga je izbacio, a razlog je JEZIV

Silovatelj Lazar S. (67), koji je u nedelju napastvovao devojčicu (16), od izlaska iz zatvora živio je na ulici, jer ga u kuću nije želio ni rođeni sin u strahu za svoje dvije kćerkice.

Naime, Lazar je u februaru ove godine izašao iz zatvora, nako što je odslužio desetogodišnju kaznu, i od tada je praktično bio beskućnik jer ga sin nije želio u blizini devojčica, koje su sličnih godina kao i dosadašnje žrtve njegovog oca.

Novi napad na maloljetnicu (16) čovjek koji je pola svog života proveo iza rešetaka pokušao je u nedjelju veče, u centru Valjeva (Srbija), i to samo sedam mjeseci nakon izlaska iz zatvora.

Srećom, djevojčica (16) iz Mionice, koja u Valjevu uči školu i koju je Lazar S. namamio u mračni haustor u blizini Hale sportova pod izgovorom da je poznanik njenog oca i “treba nešto da joj da za njega”, uspjela je da vrisne i da ga odgurne, zbog čega se preplašio i pobjegao sa lica mjesta.

“Dok je bio u zatvoru, Lazar je kuću u Valjevu prepisao na svog sina. Sa robije je izašao u februaru i odmah došao u kuću u kojoj njegov sin živi sa svojom porodicom, ali mu on nije dozvolio ulazak i prijavio ga je policiji. Pretpostavlja se da sin nije želio u kući oca sa takvom biografijom i ponašanjem, pogotovo jer ima dvije kćerke koje su sličnih godina kao i djevojke koje je Lazar ranije napastvovao i bio zbog toga osuđivan”, priča pouzdani izvor iz istrage.

Po njegovim riječima, Lazar se, međutim, smješta u šupu u dvorištu kuće koju je prepisao sinu, u nekoliko navrata loži vatru, pa ga sin, u strahu od požara, ponovo prijavljuje policiji.

“olicija interveniše i šalje dopis Centru za socijalni rad, tako da je Lazar od marta ove godine u njihovoj „nadležnosti“, praktično kao beskućnik i, šta više, prima i socijalnu pomoć. U međuvremenu, i njegova supruga podnosi zahtijev za razvod braka, a Lazar prijavljuje sina i traži reviziju ugovora po kojem mu je prepisao imovinu”, kaže izvor srbijanskog “Blica”.

Nekadašnji kondukter ugašenog saobraćajnog preduzeća „Strela“ rodom iz mioničkog sela Brežđe, u svom dosijeu ima sedam krivičnih djela silovanja ili pokušaja silovanja zbog kojih je bio pravosnažno osuđivan i robijao je.

Žrtve su mu bile žene, djevojke ili, kao u posljednjem slučaju nedozvoljenih spolnih radnji za šta se sumnjiči nakon napada na 16-godišnju učenicu, maloljetnice.

U srbijanskom pravosuđu podsjećaju i na jedan od slučaja, prije desetogodišnje robije, kada je nakon izlaska iz zatvora, praktično „na putu“ do kuće, napastvovao ženu, odmah bio uhapšen i samo „produžio“ u pritvor.

Ispituju se napadi u parku

“Blicov” izvor iz istrage kaže da se ispituje da li ima i još koje djelo na duši, s obzirom na to da je tokom ljeta policiji prijavljeno par za sada neriješenih slučajeva manijačenja nepoznatih muškaraca u Valjevu, mahom u večernjim satima u parku Pećina.

Žrtve će biti pozvane na prepoznavanje Lazara kako bi se utvrdilo da li je on.

(201)This post has been seen 3574 times.

Čim mu je prepisao kuću, sin ga je izbacio, a razlog je JEZIV

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-