ĆIRO POTRESAO HRVATSKU I BOSNU: Ova je izjava oduševila Bosance, ali i naljutila Hrvate…

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević (81) iz zagrebačkog studija N1 televizije komentarisao je prilike u našoj selekciji, Premijer ligi BiH, Bosni i Hercegovini…

Legendarni “trener svih trenera” smatra da je Bosna i Hercegovina morala biti na Euru 2016.

– Sa ovakvim koncentratom talenta u ekipi pravo je čudo što se Bosna i Hercegovina nije našla na Euru 2016. Neka se o tome brinu predsjednik Begić i moj kolega Baždarević, ali odgovorni zaslužuju da budu kritizirani zašto se bh. reprezentacija nije našla u Francuskoj, jer nije normalno da se pored ovakvih protivnika nije napravio uspjeh. – smatra Miroslav Blažević.

Fudbaleri, posebno oni iz Bosne i Hercegovine i Srbije, često za reprezentaciju igraju lošije nego za svoje klubove.

– Samo je jedan krivac za to. Trener. On galvanizira ekipu i stvara potrebnu mobilizaciju kroz rad i disciplinu u kojima igrači vide da prave progres i odmah poštuju svog šefa i na terenu za njega i ekipu daju maksimum. Ukoliko trener nije pravi, sve ostalo je nevažno. – poručio je Blažević.

Nada se uspjehu Slobode

– Želim Slobodi da ostane na vrhu tabele, iako će joj to biti izuzetno teško uz jake konkurente. Ipak, nadam se kako bi Tuzla mogla biti prvak ove godine. – poručuje Ćiro koji je prije dvije godine vodio Slobodu.

Bosanci i Hercegovci su najbolji ljudi

– Lijepo mi je bilo raditi gdje god sam bio, ali mogu reći da su Bosanci i Hercegovci najbolji ljudi na svijetu. Imaju dušu, toleranciju i solidarnost, a krasi ih to što od najveće nevolje naprave vic. – zaključio je Miroslav Ćiro Blažević koji vjeruje da je Hrvatska, uz dobro vođenje od strane selektora Čačića, prvi kandidat za osvajanje Eura 2016.

(18)This post has been seen 697 times.

ĆIRO POTRESAO HRVATSKU I BOSNU: Ova je izjava oduševila Bosance, ali i naljutila Hrvate…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Sport |
About The Author
-