Čistačica iz Srebrenice planirala ubistvo muževe ljubavnice

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a bh. entiteta Republike Srpske uhapsili su, u saradnji sa policijom iz Bijeljine, Slavicu Jovanović (57) iz Srebrenice zbog sumnje da je planirala ubistvo.

Kako “Faktor” nezvanično saznaje, Jovanović je planirala likvidaciju ljubavnice svoga supruga, te je angažirala osobu, kriminalne prošlosti koja je navodno odranije poznata policijskim organima, da ubije njenu “suparnicu”…

Iz MUP-a bh. entiteta RS jučer je samo kratko saopšteno da je osumnjičena planirala ubistvo R.I. (51) također iz Srebrenice. Nezvanično se saznaje da je Jovanović sa suprugom živjela u jednom selu kod Srebrenice. Bila je zaposlena kao čistačica, a iako ovaj bračni par nije bio naročito imućan, suprug je sav novac trošio na ljubavnicu.

“Sprovedenim istražnim mjerama i radnjama utvrđeno je da je osumnjičena s ciljem pripremanja i izvršenja krivičnog djela, kontaktirala potencijalnog izvršioca, te sa njim dogovarala aktivnosti u vezi sa načinom izvršenja djela, nakon čega je i uhapšena”, saopšteno je jučer iz MUP-a bh. entiteta RS.

Istaknuto je i da je o cjelokupnom događaju obaviješteno Okružno tužilaštvo u Bijeljini, kojem će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičene.

(112)This post has been seen 3925 times.

Čistačica iz Srebrenice planirala ubistvo muževe ljubavnice

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider |
About The Author
-