ČISTAČU ULICA SU SE RUGALI JER JE GLEDAO IZLOG ZLATARE, SVE SE PROMIJENILO NAKON JEDNE OBJAVE NA INTERNETU

Kad je jedan ulični čistač u Saudijskoj Arabiji viđen kako gleda izlog zlatare, neko ga je slikao i fotografije objavio na internetu. Muškarac koji je sliku čistača ulica stavio na svoj Instagram profil napisao je “Ovaj čovjek zaslužuje gledati samo smeće hahaha.”

 

 

Većina Saudijaca nije dijelila njegovo mišljenje pa su na Twitteru organizirali akciju kako bi čistača ulica pronašli i poslali mu poklone. Jedan muškarac je napisao: “Molim one koji poznaju ovog radnika da me kontaktiraju. Imam za njega nakit koji bih mu poklonio.”

 

Nakon nekog vremena, radnik je identificiran. Njegovo ime je Nazer al-Islam Abdul Karim i tada je imao 65 godina. Radio je u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu. Počeo je dobivati razne poklone – nakit, novac, vreće riže, med, skupe mobitele… sve to se dogodilo nakon objavljivanja jedne fotografije na internetu, prenosi Index.

 

Karim je kasnije rekao da nije ni znao da ga je neko slikao i fotografiju objavio na internetu. “Samo sam radio svoj posao. Slučajno sam se našao ispred jedne zlatare pa sam bacio pogled na njihov nakit. Jako sam sretan i vrlo zahvalan ljudima koji su mi poslali poklone.”

 

Ovo je jedna od onih priča koje dokazuju da je puno ljepše pomoći ljudima nego ih vrijeđati, rugati im se i sramotiti ih pred drugima iako to nisu zaslužili.

 

Izvor: Hayat.ba

 

(7497)This post has been seen 7280 times.

ČISTAČU ULICA SU SE RUGALI JER JE GLEDAO IZLOG ZLATARE, SVE SE PROMIJENILO NAKON JEDNE OBJAVE NA INTERNETU

| Slider, Život i stil |
About The Author
-