Clinton je naredio Srebrenicu, Izetbegoviću je rekao da ne smije biti manje od 5.000 masakriranih

Ona je za beogradsku redakciju Sputnjik rekla da je Clinton lideru bosanskih muslimana Aliji Izetbegoviću kazao da će, kako je navela, Amerika ući u rat i boriti se na muslimanskoj strani, kao da i će “bombardirati Srbe ako dopusti da četnici uđu u Srebrenicu”

 

 

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je, nakon izricanja presude ratnom lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, da je zločin u Srebrenici naredio bivši američki predsjednik Bill Clinton.

 

Ona je za beogradsku redakciju Sputnjik rekla da je Clinton lideru bosanskih muslimana Aliji Izetbegoviću kazao da će, kako je navela, Amerika ući u rat i boriti se na muslimanskoj strani, kao da i će “bombardirati Srbe ako dopusti da četnici uđu u Srebrenicu”.

 

Plavšić, koju je nakon priznanja krivice Haški tribunal osudio na 11 godina zatvora za ratne zločine, rekla je da je Clinton Izetbegoviću naglasio da “ne smije biti manje od 5000 masakriranih”.

 

Po njezinim riječima, to je pročitala u stenogramu sjednice ratnog predsjedništva BiH koji joj je u Haagu dao neimenovani Hrvat.

 

“Alija je to priopćio predsjedništvu, a član ratnog predsjedništva bio je Sefer Halilović koji je ovom rečenicom rekao ‘Alija, ti si poludio’. Pa ipak se to dogodilo, a u sastav grupe koja je to izvršavala, nisu to bili samo Srbi.Erdemović – Hrvat, bio je jedan Slovenac, ja se nisam bavila time, ali da se to analizira, to bi se vidjelo da je to sve namještaljka. A sin Sefera Halilovića je napisao knjigu gdje je točno opisao da je Orić dobio naredbu da se povuče u Tuzlu mjesec dana prije”, kazala je Plavšić.

 

(FENA/mr)

 

(41)This post has been seen 1255 times.

Clinton je naredio Srebrenicu, Izetbegoviću je rekao da ne smije biti manje od 5.000 masakriranih

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-