ČUDOTVORNI MEHLEM: Smanjuje dnevno obim struka za 1 cm i topi masne naslage sa stomaka… Pogledajte kako ga napraviti…

Zahvaljujući ovom receptu, žene su smanjivale dnevno obim struka za 1 cm. Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid”, tvrdi dr Stefanovska.

Glavni sastojci ovog recepta su svježi ren, neprskani limuni s korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, prije recepta, kratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće upotrebljava korjen rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalij, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcija, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.

Svjež korjen može se koristiti preko cijele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pijesak ili drži u podrumu.

Ako imate veći korjen, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vam izrendani ren ostane svjež i nakon tri nedjelje, pomiješajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice.

Recept za melem za mršavljenje dr Stefanovske

Sastojci: 125 gr rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.

Postupak:

Izmiksujte u čoperu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasijecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksujte i pomiješajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmiješajte. Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.

(35)This post has been seen 1055 times.

ČUDOTVORNI MEHLEM: Smanjuje dnevno obim struka za 1 cm i topi masne naslage sa stomaka… Pogledajte kako ga napraviti…

| Slider, Život i stil |
About The Author
-