Čuvenog jugoslovenskog bokserskog šampiona živog zapalili zbog siće

Stotinu švicarskih franaka glave je koštalo čuvenog jugoslovenskog bokserskog šampiona Dželju Ališanovića (64), kojeg su u februaru svirepo ubili poznanici kojima je dao krov nad glavom.

Njegove komšije iz Smederevske Palanke i sada su, pola godine kasnije pod utiskom zločina. Dželju, koji je pre 15 godina promijenio ime u Boban Bogdanović da bi dobio švicarsku vizu, pominju s poštovanjem zbog bokserskih uspeha, ali i sa tugom zbog načina na koji je njegov život završen, piše “Blic”.

– Te noći 4. februara je moja supruga čula zapomaganje iz Dželjinog stana. Ustao sam i izašao napolje. Njegov stan je preko puta. Vidio sam požar i provalio vrata. Dželja je gorio u plamenu. Bio je živ, ali nije bio svjestan.

Komšija Selimir Glišić mi je pomogao da Dželju izvučemo iz stana. Nije mogao da govori. Imao je opekotine po cijelom tijelu… Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu. Preminuo je mjesec kasnije – kaže komšija Predrag Čompar.

Ubice, Dalibor Stojanović (35) i Anđelka Crnjin (44) već su pobjegli iz stana. Policija ih je uhapsila isti dan u Novom Bečeju.

Komšija Selimir kaže da je Anđelka radila kao konobarica. Preko interneta je upoznala Dalibora. Ona je iz Bečeja, a on iz Niša. U Smederevsku Palanku su došli jer je tu udata Anđelkina kćerka.

– Dželja je volio da popije. Kako se upoznao sa njima, niko ne zna, ali predložio im je da dođu kod njega, da se usele tu kako bi podijelili troškove. On je u to vrijeme čekao penziju iz Švicarske i tog dana je i dobio. Onda je izbila svađa. Dželja je od Anđelke i Dalibora tražio da odu iz njegovog stana, oni nisu htjeli – kaže Selimir.

55ece47e8254fef1b75182a302c8f7d2

Prema optužnici, Dalibor je Dželju udarao pesnicama u glavu, zatim je nastavio da ga udara stolicom, a zatim kaloriferom. Dva puta u glavu. Dželja je ostao bez svijesti na podu, a Dalibor mu je iz džepa farmerica uzeo 100 franaka. Anđelka je sve vrijeme gledala šta se dešava, a onda je Daliboru dala upaljač kojim je zapalio prekrivač na krevetu. Dok je cio stan gorio, Dalibor i Anđelka su izašli iz stana, zaključali vrata i otišli do prakinga gdje je Dalibor skinuo krvavu odjeću i bacio u kontejner. Zatim su krenuli u Bečej, gdje su i uhapšeni.

– Džeja je za to dvoje pričao da su mu gosti. Oni su bili kod njega samo nekoliko dana. Dželjina supruga je u Švicarskoj. Trebalo je da dođe tih dana. On je tog dana dobio penziju. Imao je još hiljadu franaka u džepu, ali ubice to nisu pronašle. Džeja je volio da pije, nije imao para. I njih je primio u kuću da bi podijelio troškove za hranu, a onda je ubijen zbog 100 franaka – pričaju komšije.

U policiji kažu da je u ovakvim slučajevima, osim novca, vrlo često motiv i svađa. Svađa koja preraste u bijes, koji dovede do zločina.

– To jesu ubistva iz koristoljublja, i novac jeste motiv ali, kada su u pitanju sitne sume, uvijek je u pitanju i svađa, tuča… I svaki put, osumnjičeni priznaju djelo, ali tvrde da nisu imali namjeru da ubiju – kažu u policiji.

(38)This post has been seen 1061 times.

Čuvenog jugoslovenskog bokserskog šampiona živog zapalili zbog siće

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-