Da je Bošnjak bio bi terorista: Jovan Jezdić rušio i palio prvog dana Bajrama, nije ni dana proveo iza rešetaka

Ni sedam mjeseci od paljevine, uništavanja, krađe i skrnavljenja mezarja i spomenika u kalesijskim naseljima Gojčin i Jelovo Brdo,prvog dana muslimanskog praznika Bajram glavni osumnjičenik Jovan Jezić iz Panura na području Osmaka nije iza rešetaka.

 

Razlog je taj što Jovan Jezdić navodno nije psihički stabilna ličnost i u više navrata je boravio na psihijatrijskom liječenju u Sokolcu (RS).

Podsjećanja radi tridesetčetverogodišnji Jovan Joco Jezdić je od ponoći pa do ranih jutarnjih sati  24.septembra 2015.godine u mjestima Jelovo Brdo i  Gojčin kod Kalesije skrnavio spomenike i mezarja, izazivao požare i oštećivao pomoćne objekte, autobus, šadrvan i iz tih objekata otuđivao određene stvari.

Kako NEON Televizija saznaje Jezdić nije ni dana bio iza rešetaka, a odmah nakon što je izvršio pozamašan broj krivičnih djela, porodica je Jezdića odvela u bolnicu u Sokolcu, kako bi ga proglasili „neuračunljivim“ što bi pomoglo da i dalje bude na slobodi.

 

jovan_jezdic

 

Inače Jezdić bi pored nabrojanih krivičnih djela mogao odgovarati i za terorizam jer je ispred džamije u Jelovom Brdu zapalio autobus prvog dana Bajrama, čime je izazvao paniku i strah kod vjernika, no ta optužba je najvjerovatnije zbog njegovog imena i vjerskog opredjeljenja izostavljena.

Jovan Jezdić je kako smor aniej pisali i na svom facebook profilu veličao ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, a njegove komšije su tvrdile i da je član Četničkog ravnogorskog pokreta, što dodatno zabrinjava mještane Jelovog Brda i Gojčina, jer će danas ili sutra nekoga ubiti, a da za to neće odgovarati.

Iz Tužilaštva TK za našu televiziju je rečeno da se uporedo sa sudskim procesom vodi i vanparnični postupak radi oduzimanja poslovne sposobnosti osumnjičenom, odnosno da mu se dodijeli staratelj, a pored toga izdata je i naredba da se obavi njegovo psihijatrsijsko vještačenje.

Kako sada stvari stoje Jovan Jezdić bi mogao i ostati na slobodi, a za paljevinu, krađu, skrnavljenje spomenika izazivanje opće opasnosti neće odgovarati, što bi mogao biti dodatni motiv da ista krivična djela ponovi u budućnosti.

Ntv.ba

(29)This post has been seen 975 times.

Da je Bošnjak bio bi terorista: Jovan Jezdić rušio i palio prvog dana Bajrama, nije ni dana proveo iza rešetaka

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider |
About The Author
-