Dama koja bolje poznaje helikopter od ajlajnera

Tanja Krstović je Banjalučanka koja bolje poznaje Mi-8T helikopter od ajlajnera, sjenila i ruža za usne.

Na prvi pogled Tanja se doima kao i svaka djevojka. Međutim, ono što je izdvaja od ostalih je njeno vrlo specifično zanimanje i ljubav koju gaji prema svom poslu.

Poručnica je Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i obavlja dužnost komandira kontrole kvaliteta u 1. helikopterskom skvadronu Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane. Završila je Vazduhoplovnu vojnu akademiju ali i dodatne obuke, te stekla zvanje inženjerke letača, pišu “Nezavisne“…

Njen radni dan se ogleda u održavanju vazduhoplova, pregledima helikoptera i letačkim aktivnostima. Tanja kaže kako je posao koji obavlja jako odgovoran i izazovan ali da uz profesionalni pristup i posvećenost nije teško, naprotiv.

“Zaista ne mogu zamisliti da radim bilo šta drugo osim ovoga. U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sam se pronašla. Nekako sam ojačala svoj karakter i ličnost. Osim toga što smo obučeni da odgovorimo svim vojnim zadacima, nerijetko iskazujemo i humanost, te služimo našim građanima u vanrednim situacijama kao što su požari, poplave i veliki snjegovi. Lijep je osjećaj pomagati drugima, i znati da se uz nas osjećaju sigurnije”
, kaže Tanja Krstović.

U videu pogledajte Tanjinu priču:
390” src=”https://www.youtube.com/embed/y38C52JvcHY” frameborder=”0” allowfullscreen>

(41)This post has been seen 3760 times.

Dama koja bolje poznaje helikopter od ajlajnera

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-