Detalj na vama koji će otkriti da li ste dama ili seljanka

Danas nas izgled često može prevariti, ali kako biste prepoznali prave dame, onda je potrebno da pogledate samo jedan detalj na ženama. Pošto nam vrijeme prolazi, onda na taj način se mijenjaju i trendovi.

 

 

To znači da pored svega, dame će ostati vjerne onome zbog čega i jesu dame. To su osobe koje se neće šetati kroz grad sa perikom na glavi, osim u slučaju da su izgubile kosu radi bolesti.

 

Dama se nikada neće vulgarno oblačiti, ma bilo koliko da su u modi farmerke koje su skoro čitave poderane ili neke kratke suknjice.

 

Prava dama će uvijek ostati dosljedna sebi, ali ne trendu. Nikada one neće zaboraviti prave vrijednosti, te sve to što čini jednu ženu dostajnstvenom i elegantnom.

 

Ipak, čini se da je da dosta žena zaboravilo na to što razdvaja damu od ostalih, te ih uvijek možete da prepoznate prema jednom detalju.

 

Ovdje vam ne pokušavamo reći u vezi odjeće ili frizure, pored toga što i to može da govori dosta o nekoj osobi, nego vam pokušavamo reći da se ovdje radi o noktima.

 

Nokti kod dame neće izgledati tako kao što ih dosta djevojaka zamišlja, no niti muškarci isto. Danas je ta kozmetička industrija mnogo napredovala da bi svako mogao imati nokte kakve poželi. Ipak, previše napadan i upadljiv, te šareni manikir je nešto što nikako ne može da napravi neku ženu damom.

 

To bi značilo da su dame osobe koje imaju uredne i kratke nokte, što možete i sami da zaključite kada pogledate malo modne časopise gdje manekenke imaju uvijek jednobojne i kratke nokte.

 

Iz toga iznosimo zaključak da definitvno nije u modi imaju previše vještačke nokte.

 

Ni jedna dama ne želi izgledati kao neka vještica koja ima previše duge i šarene nokte, nego žele samo da izgledaju elegantno i zavodljivo. Uvijek je klasični crveni lak na noktima zavodljiv.

Izvor: Kreacije.info

(373)This post has been seen 626 times.

Detalj na vama koji će otkriti da li ste dama ili seljanka

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-