DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU SARAJEVA: Detonacija je bila tako jaka da je puklo nekoliko stakala na obližnjem Sarajevo City Centru

Na caffe slastičarnu “Fashion”, na Marijin Dvoru u centru Sarajeva, rano jutros bačena je bomba. Policija je dojavu dobila oko 3:50 sati, nakon čega su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izašli na lice mjesta. Detonacija je bila tako jaka da je puklo nekoliko stakala na obližnjem Sarajevo City Centru. Iz policije je potvrđeno da u eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Eksplozija se dogodila i u blizini zgrade zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine. Od jačine detonacije popucali su čak i stakleni portali na obližnjem Sarajevo City Centru (SCC). Policija je dojavu dobila oko 3:50 sati, nakon čega su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izašli na lice mjesta.

Iako je riječ o dijelu gradu u kojem obično ima ljudi, često i tokom noći, u eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba. O motivima se zasad nagađa, a istraga bi trebala dati odgovore.

Čini se da je u pitanju koordinirani napad, jer je jutros, kako je javio Dnevni avaz, bomba bačena i na privatnu kuću iznad Koševa u ulici Braće Kadić (općina Centar, Sarajevo).

Kako nezvanično doznejemo, radi se o kući osobe koja je vlasnik Caffe slastičarne “Fashion”.

(11)This post has been seen 1011 times.

DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU SARAJEVA: Detonacija je bila tako jaka da je puklo nekoliko stakala na obližnjem Sarajevo City Centru

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-