DETALJI PLJAČKE, FILMSKE POTJERE I UBISTVA NEDIMA DELIĆA: Ovo se nije znalo…

U razmjeni vatre je poginuo Nedim Delić, a odmah nakon toga su lišeni slobode Bešo i Botić. Dževlan, iako ranjen, je nekako uspio pobjeći policiji…

Nedim Delić, 25-godišnjak iz Sarajeva koji je od ranije bio poznat policiji, ubijen je u noći ponedjeljka na utorak, odmah nakon ponoći, u blizi kružnog toka na Ilidži. Delić je ubijen u razmjeni vatre sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS)

Delić je prethodno sa saučesnicima Alenom Botićem (29), Jasminom Bešom (22) i Samirom Dževlanom (25) opljačkao trgovinu “Amko komerc” u naselju Svrake nedaleko od Vogošće kod Sarajeva. Delić je podlegao od posljedica ranjavanja na licu mjesta, što su potvrdili iz Hitne pomoći. Prema pisanju Dnevnog Avaza, Delić je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudnog koša.

FILMSKA POTJERA. Botić i Bešo su odmah uhapšeni, dok je Dževlan, koji je tokom potjere ranjen u nogu, bio u bijegu. Ipak, uskoro je i on uhvaćen. Sve je počelo u naselju Svrake kada je spomenuta četvorka upala u trgovinu “Amko komerc”. Nakon što su pripadnici MUP-a KS dobili informaciju da razbojnici iznose robu iz spomenute trgovine, na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola, ali kada je policija stigla na spomenutu lokaciju pljačkašima nije bilo traga. Odmah nakon toga policija je shvatila da su pljačkaši u Passatu plave boje pobjegli u pravcu Općine Novi Grad.

Odmah nakon toga je uslijedila prava policijska potjera, a policija je sustigla pljačkaše na kružnom toku na Ilidži. Pljačkaši su, prema pisanju Avaza, imali namjeru pobjeću u pravcu Republike Srpske, ali ih je policija u tome spriječila. Nakon što su shvatili da automobilom ne mogu dalje, pljačkaši su pobjegli prema poslovnici Elektrodistribucije na Ilidži. Pljačkaši su potom počeli da pucaju prema policiji, a pripadnici MUP-a KS su uzvratili vatru prema pljačkašima.

U razmjeni vatre je poginuo Nedim Delić, a odmah nakon toga su uhapšeni Bešo i Botić. Dževlan, iako ranjen, je nekako uspio pobjeći policiji. Ipak, policija ga je uskoro pronašla i uhapsila na Ilidži. Prilikom kriminalističke obrade, Botić i Bešo su se branili šutnjom, dok je jedini Dževlan dao iskaz. Prema informacijama do kojih je stigao Avaz, sve upućuje na to da je ubijeni Delić prvi otvorio vatru na policiju.

Da se radi o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, govori podatak da je policija na mjestu pljačke pronašla pušku, pištolj i tri fantomke. Sve upućuje na to da su već ranije planirali pljačku, jer su na Passatu pronađene ukradene tablice. Policija je u spomenutom vozilu pronašla ogromnu količinu ukradenih cigareta.

Navodno je bijegu pljačkaša je svjedočio jedan od radnika pekare koja se nalazi u blizini.

“Momak koji je radio u pekari je kroz prozor vidio trojicu kako bježe. Nije ni shvatio šta ga je snašlo, a upali su mu specijalci. Momak se tresao od svega što je preživio. Poslije sam čuo da se taj ubijeni momak nalazio preko obližnje zelene ograde”, rekao je za Avaz mještanin Svraka koji je ovu priču čuo od momka koji je radio u pekari.

Inače, Botić, Bešo i Dževlan su osumnjičeni da su počinili krivična djela krađe, u vezi sa organiziranim kriminalom, te napad na službenu osobu u vršenju dužnosti. Oni su predani u nadležnost Tužilaštva KS.

POZNATI POLICIJI. Podsjećanja radi, ova pljačkaška grupa je i ranije itekako bila poznata policiji i često je punila rubrike crne hronike. Nedim Delić je uhapšen u aprilu 2011. godine nakon što je zabio nož u vrat Amoru Zajki. Taj incident se dogodio u jesen 2010. godine. Osuđen je na samo godinu i pet mjeseci zatvora za pokušaj ubistva.

Anel Botić je uhapšen 2011. godine jer je fizički napao Adnana K. U februaru iste godine Botić je ranjen u nogu. U januaru prošle godine osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog razbojništva.

Samir Dževlan je još kao maloljetnik 2012. godine uhapšen zbog krađe. Jasmin Bešo je osuđivan na kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

(31)This post has been seen 2145 times.

DETALJI PLJAČKE, FILMSKE POTJERE I UBISTVA NEDIMA DELIĆA: Ovo se nije znalo…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-