DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U KOJOJ SU POGINULI BAKOVIĆ I BRKOVIĆEVA: On joj ponudio prevoz, jer je…

Uzrok teške saobraćajne nesreće kod Nikšića (Crna Gora) u kojoj su život izgubli Slavko Baković (24) iz Herceg Novog i Ksenija Brković (24) iz Podgorice najverovatnije je preticanje, pišu crnogorski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, vozač kamiona kretao se iz pravca Podgorice ka Nikšiću, a ostala tri vozila nalazila su se u koloni i išla su njemu u susret, piše “CdM“…

U sudaru su učestvovala dva putnička automobila, kombi i teretno vozilo. Stradali Baković je upravljao vozilom marke renault clio, dok je Radovan Žunjić, koji je prošao bez povreda, upravljao renaultom modus. Za upravljačem kamiona bio je Ajdin Senaid (40) iz Visokog, dok je u kombiju bio Mladen Crnogorac (35) sa Pala, pišu Vijesti.

Stradali Baković najverovatnije je, kako pišu Dnevne novine, pokušao da pretekne “renault modus” koji se kretao ispred njega, ali kada je primijetio iz pravca kamion, pokušao je da se vrati u svoju traku. Nezvanično, on je u tom trenutku zakačio prednji kraj kamiona, i tada dolazi do kontakta sva četiri vozila. Mladić je preminuo na licu mesta, dok je Brković od jačine udara ispala iz vozila. Ona je u komi prevezena u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, gdje je istog dana podlegla povredama.

Međutim, zvaničan uzrok nesreće još nije potvrđen, a prema riječima tužiteljke Vere Mićunović, preduzete su sve potrebne radnje kako bi se on utvrdio, dodajući da su svi učesnici u sudaru dali izjave u policiji.

Navodno, Baković i Brković tog dana nalazili su se u nikšićkom Osnovnom sudu kako bi prisustvovali ročištu, u kojem je jednu stranu zastupao Baković, dok je Brković bila u ime advokatske kancelarije Mugoša-Jovović-Vuković, koja je zastupala drugu stranu. Ona je u Nikšić doputovala vozom, a Baković joj je navodno ponudio prevoz kolima do Podgorice, jer je tog dana bilo nevrijeme i padala je kiša, piše CDM.

Baković je bio kandidat za poslanika Demokratske partije socijalista i predsjdnik Savjeta mladih DPS Herceg Novi. Konvencija liste “Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović”, koja je trebalo da bude održana danas u Plužinama, odložena je zbog tragične smrti Bakovića.

(445)This post has been seen 8136 times.

DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U KOJOJ SU POGINULI BAKOVIĆ I BRKOVIĆEVA: On joj ponudio prevoz, jer je…

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-