Dino Merlin napravio ‘haos’ sarajevskim hotelijerima

Pred prošlosedmičnu potvrdu koncerta Dine Merlina na dočeku Nove godine u Sarajevu, popunjenost smještajnih kapaciteta u Sarajevu iznosila je 52 posto za period od 30. decembra do 01. januara 2017. godine, kazali su za N1 iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Od trenutka potvrde novogodišnjeg programa u glavnom gradu BiH do danas smještajni kapaciteti za isti period su povećani na 64 posto.

“Noćenje za taj period na Bookingu su poskupila, jer je potražnja velika. U velikim hotelima u Sarajevu je ostalo jako malo slobodnih soba, dok su neki manji hoteli u Starom Gradu već popunjeni”, rekla je za N1 Asja Hadžiefendić, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ona je dodala da se popunjenost od 64 posto odnosi na 765 smještajnih jedinica koliko ih se nalazi na Bookingu.

“Prema informacijama i iskustvima najveći broj turista doći će iz zemalja regiona, a to su Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora. Očekujemo pojačan broj dolazaka iz država Zapadne Evrope, ali i Amerike”, dodala je glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ona podsjeća da se u Turističkoj zajednica KS rado sjećaju prošlog koncerta Dine Merlina.

“Takvo ime privlači veliki broj ljudi izvan Sarajeva i BiH. I za njegov prošli koncert na Koševu imali smo pojačan broj noćenja. Imamo konstantno interesovanje turističkih agencija iz Dalmacije i unutrašnjosti Hrvatske koje u svojim aranžmanima nude Sarajevo kao destinaciju”, ispričala je Hadžiefendić za N1.

Potpuno je jasno da je vijest o novogodišnjem koncertu Dine Merlina odjeknula regionom, ali i šire, te da su se mnogi već odlučili najluđu noć u godini provesti u Sarajevu.

Podsjećamo, prošlogodišnji teroristički napadi u Parizu odjeknuli su snažno i našim regionom. Nakon netačnog izvještavanja pojedinih regionalnih medija o navodnim terorističkim kampovima u BiH brojne rezervacije smještajnih kapaciteta u Sarajevu su otkazane što je dovelo do manjeg broja noćenja i posjeta kako Sarajevo, tako i drugim gradovima u zemlji.

(104)This post has been seen 1863 times.

Dino Merlin napravio ‘haos’ sarajevskim hotelijerima

| Slider, Vijesti |
About The Author
-