Dino Merlin odgovorio kritičarima zbog koncerta: Sve je dobro dokle nemaš pojma…

U printanom izdanju “Dnevnog avaza” u petak, 25. novembra, bit će objavljen ekskluzivni intervju s najvećom muzičkom zvijezdom Balkana Dinom Merlinom.

 

Najava da će Dino Merlin (54) u Sarajevu održati koncert na dočeku Nove godine izazvala je tektonske reakcije u BiH, regionu i dobrom dijelu Evrope. Od trenutka zvanične potvrde koncerta Merlin je top-tema, a uz njega i njegov rodni grad u kojem iz minute u minutu raste popunjenost smještajnih kapaciteta.

U ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“, jer kao što je i sam Merlin ustvrdio „rijetki su razgovori poput ovih“, govorio je veoma otvoreno o svemu što se dešavalo nakon najave novogodišnjeg koncerta u Sarajevu, o Danu državnosti BiH, turneji „Hotel Nacional“, o tome je li Sarajevo gdje je nekad bilo…

 

– Pada mi na pamet ona mudra Andrićeva: “Poznavao sam čovjeka koji je za sve što nije imao ili nije mogao da razumije imao poneku grubu riječ”, a jedan moj dobar prijatelj ima običaj da u ovakvim situacijama kaže: “Sve je dobro dokle nemaš pojma o čemu pričaš.” Moderno doba je dovelo do neviđene upotrebe slobode, čak i one slobode kad neupućen raspravlja o stvarima koje ne razumije. Nasreću, imamo mogućnost da objasnimo, iznesemo činjenice i da radimo ono što radimo – rekao je Merlin, između ostalog u ekskluzivnom intrevjuu za „Dnevni avaz“.

 

(98)This post has been seen 2564 times.

Dino Merlin odgovorio kritičarima zbog koncerta: Sve je dobro dokle nemaš pojma…

| Magazin, Slider |
About The Author
-