Do sada se mislilo da ste SELJACI ako se izuvate ispred vrata! Od sada ćete to STALNO raditi jer može da vam SPASI ŽIVOT

Nisu Turci ludi, samo mi nismo dovoljno naučili od njih

 

 

 

Postoji mnogo razloga zašto ne treba da nosite cipele u kući, ali neki će vam se definitivno zgaditi.Ova loša navika može da bude prilično opasna po zdravlje.

Kada hodate po kući u cipelama u kojima se krećete po ulici, u vaš dom unosite gomilu otrova i bakterija, od kojih je najopasnija ešerihija koli, prenosi Daily Mail.

– Dok smo napolju nije moguće da ne ugazimo u ptičji izmet, ili da omašimo životinjski urin, a tu su i klice u javnim toaletima. Sve ovo je izvor bakterije ešerihije koli – objašnjava Keli Rejnolds, mikrobiolog i profesor na univerzitetu u Arzoni.

 

 

– Razmnožavanju ovih bakterija na vašim đonovima doprinosi i nakupljeno lišće i otpad, koje bakterijama bukvalno služi kao hrana – dodaje Rejnolds.

Ešerihija koli je bakterija koja prilično ugrožava vaše zdravlje. Dovodi do dijareje uzrokovane teškim crevnim infekcijama, pa čak i do meningitisa.

 

 

Dakle, ovu bakteriju niko normalan ne želi da unose u svoj dom.

Pored ove opasne bakterije, putem cipela možete da zagadite kuću sa još oko 421.000 različitih mikroba.

Na đonu vaših cipela se nalaze i toksini i to najčešće oni koji se koriste u poljoprivredi, jer svakako dok hodate negde morate “zakačiti” travnjak. Ni asfalt nije bezbedan, jer je prepun katrana, za koji je dokazano da izaziva rak.

Treba napomenuti da se toksini talože i u barama, koje su najčešće prepune različitih tečnih goriva.

 

 

Dakle, kada sledeći put budete krenuli da prođete obuveni kroz kuću, setite se kakve zdravstvene posledice može to da vam donese i ova loša navika vam se sigurno neće ponoviti.

Pogledajte šta još izaziva meningitis kod nas u poslednjih par godina.

(102)This post has been seen 2440 times.

Do sada se mislilo da ste SELJACI ako se izuvate ispred vrata! Od sada ćete to STALNO raditi jer može da vam SPASI ŽIVOT

| Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-