Dodik: Ako se zarati RS ni minute neće ostati u BiH

Milorad Dodik je rekao kako vlasti RS-a ne misle ratovati, a dodao je i da u slučaju otvorenog sukoba taj entitet ne bi “ni minute” ostao u sastavu Bosne i Hercegovine, prenosi Hina.

Komentirajući pozorenje ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića kako bi referendum u RS najavljen za 25. septembra mogao otvoriti prostor novim oružanim sukobima u BiH u kojima bi RS mogla opstati najviše deset do petnaest dana Dodik je kazao kako se RS ne sprema za rat, ali spremna je braniti svoj teritorij.

“Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute”, kazao je Dodik novinarima, javlja Hina.

Uputio je dodatne optužbe na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sugerirajući kako i jedan i drugi razmišljaju na isti način odnosno kako žele “istjerati Srbe iz BiH”.

“Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način istjeraju Srbe iz BiH”, izjavio je Dodik.

Potvrdio je kako se pripreme za referendum 25. septembra nastavljaju dodajući kako je uvjeren da će on proteći mirno i bez bilo kakvih sukoba.

(87)This post has been seen 4036 times.

Dodik: Ako se zarati RS ni minute neće ostati u BiH

| Slider, Vijesti |
About The Author
-