Dodik: Bakir Izetbegović je Srbin koji bježi od svog porijekla

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Srbin koji bježi od svog porijekla, javlja Srna.

 
– Ako već Izetbegović hoće da ide do kraja, mogli bi otići i nekoliko vijekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bježati od toga – rekao je Dodik u intervjuu agenciji Srna.

Dodik je još jednom najavio da će tražiti da se entitetima vrate ovlaštenja koja su, prema njegovom tumačenju, protuustavno prenesena na federalni nivo. Kako kaže, radi se o 83 takve odluke.

Kao prvi korak on je najavio revidiranje uloge Ustavnog suda BiH za koji tvrdi da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

– U BiH ne smije biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu – rekao je Dodik opisavši Ustavni sud BiH kao “jedno dekadentno mjesto” u kojemu se odluke donose po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

 

– Oni time govore da smo mi svi ovdje budale – i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. Ja neću živjeti u takvoj državi – rekao je Dodik dodajući da je sve to “prevara i nasilje”.

 

(169)This post has been seen 3823 times.

Dodik: Bakir Izetbegović je Srbin koji bježi od svog porijekla

| Slider, Vijesti |
About The Author
-