DODIK ODLIKOVAO MUJICU: Bogati predsjednik RS uručuje priznanje bivšem siromašnom predsjedniku Urugvaja

Jose Mujica je poznat kao najskromniji predsjednik na svijetu, tokom predsjedničkog mandata živio je sa ženom u jednosobnoj kući na porodičnoj farmi.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Andrićgradu dodijeliti Orden zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem doskorašnjem predsjedniku Urugvaja Jose Mujici.

Orden se dodjeljuje Mujici kao jedinstvenom svjetskom političaru za trijumf ideje jednakosti, kao mudracu i neumornom borcu za socijalnu pravdu i siromašne u cijelom svijetu, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika RS-a.

Mujica je bio predsjednik Urugvaja od 1. marta 2010. do 1. marta 2015. godine.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik, direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica i počasni gost iz Urugvaja Jose Mujica sutra u 17 sati otvorit će prvi Sajam knjiga u Andrićgradu.

Jose Mujica je poznat kao najskromniji predsjednik na svijetu, a u martu prošle godine je odstupio sa svoje dužnosti. Mujica je svojim načinom života i odbijanjem da živi u predsjedničkoj rezidenciji pobrao brojne simpatije širom svijeta.

Tokom predsjedničkog mandata živio je sa ženom u jednosobnoj kući na porodičnoj farmi, a posjedovao je i stari model Volkswagena iz 1987. godine.

(2)This post has been seen 811 times.

DODIK ODLIKOVAO MUJICU: Bogati predsjednik RS uručuje priznanje bivšem siromašnom predsjedniku Urugvaja

| Slider, Vijesti |
About The Author
-