DODIK POŽURIO SA REFERENDUMOM O SUDU BiH: “Službeni glasnik RS” objavljuje odluku o referendumu!

Nedeljko Čubrilović kaže da ga čudi što dosad ta odluka nije objavljena u “Službenom glasniku“

 

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović tvrdi da ima informaciju da je Ustavni sud RS-a proslijedio na objavu u “Službeni glasnik RS“ odluku o ustavnosti ranije usvojene odluke o referendumu u RS-u o radu Suda i Tužilaštva BiH.

 

Ta odluka, usvojena u parlamentu RS-a još prošle godine, a prošla je sve provjere, pa i u Ustavnom sudu RS-a, koji je odlučio da ne ugrožava vitalni interes bošnjačkog naroda. Kaže i da ne zna zašto dosad ta odluka nije objavljena u “Službenom glasniku“

 

Komentarišući za sutra najavljeni sastanak kod predsjednika RS-a Milorada Dodika na kojem bi trebalo da srpski politički predstavnici zauzmu novi stav o odluci Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana RS-a, istakao je u izjavi novinarima u Banjoj Luci da je to pokušaj da se postigne potpuna saglasnost o tom važnom pitanju.

 

”Imamo informaciju da će se svi odazvati tom sastanku. Ne mogu da prejudiciram kakav će biti ishod, ali smatram da je dobro da se ovakvi sastanci održavaju da bi se postigao što veći stepen jedinstva”, dodao je Čubrilović.

(4)This post has been seen 669 times.

DODIK POŽURIO SA REFERENDUMOM O SUDU BiH: “Službeni glasnik RS” objavljuje odluku o referendumu!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-