DODIK: SREBRENICA JE DIO SRPSKE I TAKO ĆE OSTATI, U INCKOVOJ GLAVI JE VRLO INTENZIVNA TEMA RAZLAZA U BIH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srebrenica teritorija u Srpskoj i da će tako i ostati, ali da je očigledno da razvoj političke situacije ide ka razlazu BiH, čim se visoki predstavnik Valentin Incko bavi položajem Srebrenice.

 

 

Povodom izjave Incka za “Blumberg” da svaka ideja da Srebrenica ne bude dio BiH mora biti zaustavljena i da su Bošnjaci vrlo strpljivi, ali da bi to bio povod za rat ako bi Srebrenica postala dio strane teritorije, Dodik je rekao da Srpska nema namjeru da vodi ratove, ali da će zaštiti sva svoja prava i interese.

 

– U Inckovoj glavi je, izgleda, vrlo intenzivna tema razlaza u BiH. Očigledno je da razvoj političke situacije ide ka razlazu BiH, čim se Incko bavi položajem Srebrenice. Što bi, inače, to uopšte pominjao? – rekao je Dodik za “Večernje novosti”.

 

Podsjetio je da je u Srebrenici bilo stradanja i Srba i Bošnjaka tokom rata i da počinioci za to treba da odgovaraju.

 

– Međutim, zbog zločina nad Srbima niko nije odgovarao, a Incko i ostali slični njemu stalno prikazuju kako su tamo stradali samo Bošnjaci. Jasenovac kao mjesto genocida nad Srbima nikada nije ni pomenuo – rekao je Dodik.

 

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da bi Incko komotno mogao biti četvrti član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda ili bar bošnjački poslanik.

 

Dodao je da ovakve Inckove izjave imaju za cilj da “navuku” Srbe ili proizvedu neku njihovu nervoznu reakciju, kako bi se našao povod da Republika Srpska ponovo bude satanizovana od Zapada.

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da su Inckove izjave veoma opasne, ishitrene i zlonamjerne.

 

– Ne želimo zlo nikome, ali želimo da se poštuju zakoni i Ustav.

 

Nismo za avanture i hazarderstvo i loše bi bilo da se bilo ko poigrava crtanjem granica – kaže Borenović.

Izvor: Hayat.ba

(520)This post has been seen 276 times.

DODIK: SREBRENICA JE DIO SRPSKE I TAKO ĆE OSTATI, U INCKOVOJ GLAVI JE VRLO INTENZIVNA TEMA RAZLAZA U BIH

| Slider, Vijesti |
About The Author
-