Dodik: Tražim od svih da se RS slavi kao država

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da “Sud BiH ne može odlučivati o imovini RS-a te da u Dejtonskom mirovnom sporazumu nigdje ne piše da ona pripada BiH”.

– Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv RS-a i srpskog naroda – rekao je Dodik i naveo da je SNSD, odnosno RS, „blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava RS-u“.

Na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, ustvrdio je i da je RS država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija.

-Tražim od svih da se RS slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju – kazao je on.

Dodao je da je glavni cilj borba protiv „nametanja političkog Sarajeva” te da se neće dozvoliti da se oduzimaju nadležnosti RS-a.

Tvrdi da “u BiH živi surogat koji se zove pravda”.

Kazao je i da je RS za vrijeme vladavine stranke koju predvodi uspjela da postane stabilna, sigurna i prosperitetna, „za razliku od perioda kada su vlast činili SDS i PDP”.

SNSD je, kaže, uspio da RS osigura stabilnost u turbulentnim političkim godinama.

-Kao politička partija počinjali smo u neosvjetljenim prostorijama, nudeći novu viziju, a danas smo moćna organizacija – rekao je Dodik.

SNSD, kazao je, ima svijetlu budućnost i tek će se „pokazati koliko je jak”.

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke zaslužnim članovima SNSD-a, a među brojnim članovima, kao gosti, prisustvovali su ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i ambasadorica Kine u BiH Čen Bo.

(140)This post has been seen 8046 times.

Dodik: Tražim od svih da se RS slavi kao država

| Slider, Vijesti |
About The Author
-